НОВИ АСФАЛТ У ЛИПОВИЦАМА


У лопарској мјесној заједници Липовице у току је асфалтирање 800 метара локалног пута за шта је издвојено 76.000 КМ, рекао је начелник општине Радо Савић.

Према његовим ријечима, 60.000 КМ обезбијеђено је од Савјета министара и 16.000 КМ из буџета општине Лопаре.

„Асфалтирање ове дионице је наставак изградње инстраструктуре у Липовицама гђе је до сада изграђено више од четири километра асфалтног пута“, навео је Савић новинарима.

Он је подсјетио да је у овој мјесној заједници, уз помоћ Удружења „Мајевичани“ из Швајцарске, реновиран школски објекат и створени одлични услови за наставу, а у Липовицама је изграђено и 10 кућа породицама чија су домаћинства страдала у клизиштима 2014. године.

„Улагали смо у област пољопривреде, учествовали у дођели засада шљиве, пођели пластеника и радних машина, показујући на тај начин бригу о свим мјесним заједницама, јер је наш циљ равномјеран развој општине Лопаре“, нагласио је Савић.

Пољопривредник из Липовица Станоја Тошић изразио је задовољство изградњом асфалта и захвалио свима који су помогли овај пројекат, истичући да добри путеви омогућавају бољи живот на селу.

Пензионер Станко Стијепић рекао је новинарима да у дијелу Липовица у којем се асфалтира пут живи 50 домаћинстава.

„Овај асфалт значиће нам много, олакшаће ђеци одлазак у школу, а осталима помоћи да лакше обављају послове и да остану на својим имањима“, навео је Стијепић.