УДРУЖЕЊЕ „МАЈЕВИЧАНА“ НА ДРУГОМ ФОРУМУ ДИЈАСПОРЕ

Представници Удружења „Мајевичана“ из Швајцарске учествују на Другом Форуму дијаспоре у Бања Луци који има за циљ успостављање трајних механизама за јачање привредне, културно-научне и сваке друге сарадње између Српске и Срба у иностранству.

Предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској Стојан Стевановић истакао је да је дијаспора улагала у општину Лопаре и нагласио да баш та сарадња треба да буде модус улагања у Републику Српску.

„У протеклом периоду отворено је седам нових фирми у Лопарама из дијаспоре, и то је највише у Републици Српској“, додао је Стевановић.

Он је напоменуо да општина Лопаре већ осам година има сарадњу са дијаспором и да је управо та сарадња „изњедрила“ отварање радних мјеста што значи останак становника у овом крају.

„Удружење „Мајевичана“ у Швајцарској окупља људе одавде, и они су већ инвестирали у Лопаре преко 7 милиона КМ. Дијаспора је један ресурс у БиХ који није довољно искориштен, а општина Лопаре је то препознала и искористила на најбољи могући начин“, навео је Стевановић.

На Другом Форуму дијаспоре делегацију Удружења „Мајевичана“ из Швајцарске поред Стојана Стевановића чине Радислав Ђокић и Саво Митровић.