СТРУЧНА РАСПРАВА О ПРЕДНАЦРТУ ЗОНИНГ ПЛАНА “БУСИЈА“


У сали Скупштине општине Лопаре данас је оджана стручна расправа о преднацрту Зонинг плана “Бусија“. На стручној расправи поред Носиоца израде – Дирекција за изградњу и развој града Бијељина, присуствовали су и чланови Савјета плана општине Лопаре, те начелник општине и замјеник начелника општине, који су изнијели своја мишљења, примједбе и сугестије на достављени преднацрт Зонинг плана.
На основу донијетог закључака, нацрт Зонинг плана се усваја на редовном засиједању Скупштине општине Лопаре, а након усвајања сви заинтересовани ће имати прилику да 30 дана од усвајања присуствују Јавном увиду у план и своје примједбе и мишљења доставе у писаном облику Одјељењу за просторно уређење и стамбено – комуналне послове општине Лопаре. Носиоци израде разматрају примједбе и мишљења и прихваћена рјешења уграђују у нацрт Зонинг плана „Бусија“.
Пројекат има за циљ јачање рекреативних и туристичких потенцијала овог дијела Босне и Херцеговине. Ради се и о значајном комуникацијском пројекту, чијом реализацијом ће бити значајно унапређена комуникација, како путна, тако и међу становницима шест општина које су директно везане за ову територију, али и пуно ширег подручја, које обухвата планина Мајевица.