ОСНОВЦИМА И СРЕДЊОШКОЛЦИМА БЕСПЛАТНЕ СЕЗОНСКЕ КАРТЕ ЗА БАЗЕНЕ

Одборници Скупштине општине Лопаре подржали су данас одлуку о одборавању 25.000 КМ за обезбјеђење бесплатних сезонских карата за базене свим ученицима ове мајевичке општине.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да ће из локалног буџета бити издвојено 25.000 КМ за бесплатне улазнице за 903 ученика основних и средњих школа.

„Власник новосаграђених базена у Лопарама обезбиједиће бесплатан улаз за сву дjецу предшколског узраста, тако да ће сви млади у Лопарама имати бесплатан улаз на базене“, рекао је Савић новинарима.

Савић је навео да су одборници подржали и план за пројекат спортско-рекреативног центра „Бусија“ за који је општина Лопаре пронашла инвеститора.

„Подржан је извјештај о извршењу буџета за 2018. годину у износу 5,3 милиона КМ, који је донио доста добрих пројеката у Лопарама – 10 километара асфалтних путева, улагање у пољопривреду, инфраструктуру, као и подршку неформалним групама младих“, истакао је Савић.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић након сједнице је рекао да одлука о дођели бесплатних сезонских карата за базен свим ученицима представља и својеврсну подршку инвеститору који је саградио базене у овој мајевичкој општини.

„Инвеститор је наш суграђанин који живи и ради у Швајцарској, а базени ће допринијети да млади буду посвећени пливању и здравом животу“, навео је Ристић.