МЛАДИ ФУДБАЛЕРИ ИЗ ПРИБОЈА НА ТУРНИРУ У АУСТРИЈИ


Начелник општине Лопаре Радо Савић испратио је вечерас младе фудбалере из Прибоја, код Лопара, на Међународни турнир у Салцбург на којем ће учествовати са још 22 екипе.

Савић је фудбалерима подијелио спортску опрему, коју је обезбиједила општина, те им пожелио срећан пут и лијеп провод на турниру.

„Драго ми је јер ће млади фудбалери да представљају нашу општину, али и Републику Српску. Желим им да све протекне у спортском духу, да се добpo проведу, па да се са лијепим утисцима врате у Прибој“, рекао је Савић.

Он је захвалио свима који су помогли да фудбалери отпутују на турнир.

„Успијешни привредник у Њемачкој Мирослав Којадиновић донирао је дjеци дресове и шорцеве, на чему смо му захвални, као и нашим земљацима Златку и Горану Стојановићу из Салцбурга који су омогућили да деца учествују на турниру“, истакао је Савић.

Предсједник Фудбалског клуба „Прибој“ Горан Тасовац рекао је да ће фудбалери на турниру учествовати са двије екипе које ће чинити играчи 2008. и 2009. годишта.

„На турниру у Салцбургу учествоваће 22 екипе из 16 европских земаља, а ми предствљамо општину Лопаре и Републику Српску. Драго ми је да ће дjеца учествовати на тако квалитетном турниру, што ће оставити снажан утисак на њих“, навео је Тасовац.

Он је додао је ово први пут да фудбалери „Прибоја“ играју на међународним утакмицама.

Тасовац је захвалио локалној власти, која је донирала опрему, као и људима из дијаспоре на чији је позив обезбијеђено учешће на турниру.

У знак захвалности Тасовац је Савићу поклонио заставице са грбом клуба из Прибоја.