ОПШТИНА ЛОПАРЕ СЕ ПРЕДСТАВИЛА НА БИЗНИС САМИТУ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ


Општина Лопаре представила је своје потенцијале и развојне могућности на 8. Међународном бизнис самиту „БИСТ 2019“ који се одржава се у Врњачкој Бањи.

Међународни бизнис самит окупио је 500 учесника из земаља региона који су разговарали о новинама и унапређењу развоја привредних грана, те пословној сарадњи у области туризма и науке.

Замјеник начелника општине Лопаре Срећко Илић рекао је да су током трајања скупа, од 21. до 23. јуна, представили све привредне и туристичке потенцијале општине.

„Част нам је што смо на овај начин представили и Републику Српску, а учешћем на бизнис самиту остварили смо и нове пословне контакте“, рекао је Илић.

На самиту општина Лопаре добила је Гранд при признање.

Менаџер „Биста 2019“ Милан Јовичић истакао је да је циљ овог скупа да на јединствен начин представе бизнис, традиционалне, научне, културне, историјске и људске вриједности, као и нове могућности и идеје за пословање.

„Препознали смо општину Лопаре као једну проактивну локалну заједницу која се бори да створи што бољи привредни амбијент како би привукла потенцијалне инвеститоре у циљу отварања нових радних мјеста“, рекао је Јовичић.

Предсједник Организационог одбора „Бист 2019“ Марија Јовичић рекла је новинарима да се на овогодишњем бизнис самиту показало како се култура, традиција, наука и бизнис одлично допуњују и квалитетно умрежавају.

Организатори 8. Међународног самита „Бист 2019“ су општина Врњачка Бања, Етно-центар „Гегула“ из Краљева и Факултет за менаџмент из Сремских Карловаца.

Бизнис самит окупио је бројне регионалне привредне субјекте, научне раднике, економске стручњаке, чланове привредних комора Србије и БиХ.

Подршку овом скупу је пружило Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије и Привредна комора Србије.