OTVORENI BAZENI U LOPARAMA, SVIM UČENICIMA BESPLATNE SEZONSKE KARTE


Načelnik opštine Lopare Rado Savić i investitor Vlado Antić svečanim presijecanjem vrpce zvanično su otvorilinovosagrađeni bezenski kompleks „Oktopus“ u ovoj majevičkoj opštini.

Savić je izjavi za medije istakao da je ovo veoma važan projekat za opštinu Lopare.

„Pronašli smo investitora, našeg Majevičanina iz dijaspore, koji je izgradio ovaj prelijepi kompleks, i služiće korisno našoj omladini jer je bolje da provode vrijeme u sportskim aktivnostima nego u kladionicama.

Savić je podsjetio da su skupštinskom odlukom lokalnog parlamenta svi učenici osnovne i srednje škole iz opštine Lopare , njih 903, dobili sezonske propusnice za bazene, za šta će iz budžeta ove majevičke opštine biti izdvojeno 25.000 KM, a ulaz za sugrađane predškolskog uzrasta je besplatan.

„Lokalna uprava je odgovorila gestom da kupi sezonske ulaznice za sve učenike sa područja naše opštine i time smo spojili dvije korisne stvari, podržali smo investitora, a na drugoj strani smo izašli u susret djeci, omladini, njihovim porodicama da mogu da koriste sadržaj“, rekao je Savić i izrazio uvjerenje da će uspiješnost ovog projekta podstaći majevičane koji su u dijaspori da investiraju u rodni kraj.

Vlasnik bazena „Oktopus“ Vlado Antić zahvalio se svima na podršci bez kojih kako kaže ne bi uspio ovaj projekat te istakao da je do sada uložio preko 700.000 KM.

„Imamo veliki bazen 30 metara sa 15 metara, dubine 1,5 do 1,8 metara, kao i dječiji bazen čije su dimenzije 12 metara sa 4 metra“, rekao je Antić.

On je najavio da je u planu da se izgradi skakački bazen 12 metara sa 12 metara kao i da se u narednom vremenskom periodu veliki bazen zatvori i radi tokom cijele godine.

Antić je istakao da je u bazenima ugrađena automatska profesionalna oprema koja služi za dezinfikovanje vode tokom cijelog dana.

„Voda se non-stop dezinfikuje jer se sve radi automatski sa najmodernijom tehnologijom koja postoji“, dodao je Antić