ОТВОРЕНИ БАЗЕНИ У ЛОПАРАМА, СВИМ УЧЕНИЦИМА БЕСПЛАТНЕ СЕЗОНСКЕ КАРТЕ


Начелник општине Лопаре Радо Савић и инвеститор Владо Антић свечаним пресијецањем врпце званично су отворилиновосаграђени безенски комплекс „Октопус“ у овој мајевичкој општини.

Савић је изјави за медије истакао да је ово веома важан пројекат за општину Лопаре.

„Пронашли смо инвеститора, нашег Мајевичанина из дијаспоре, који је изградио овај прелијепи комплекс, и служиће корисно нашој омладини јер је боље да проводе вријеме у спортским активностима него у кладионицама.

Савић је подсјетио да су скупштинском одлуком локалног парламента сви ученици основне и средње школе из општине Лопаре , њих 903, добили сезонске пропуснице за базене, за шта ће из буџета ове мајевичке општине бити издвојено 25.000 КМ, а улаз за суграђане предшколског узраста је бесплатан.

„Локална управа је одговорила гестом да купи сезонске улазнице за све ученике са подручја наше општине и тиме смо спојили двије корисне ствари, подржали смо инвеститора, а на другој страни смо изашли у сусрет дјеци, омладини, њиховим породицама да могу да користе садржај“, рекао је Савић и изразио увјерење да ће успијешност овог пројекта подстаћи мајевичане који су у дијаспори да инвестирају у родни крај.

Власник базена „Октопус“ Владо Антић захвалио се свима на подршци без којих како каже не би успио овај пројекат те истакао да је до сада уложио преко 700.000 КМ.

„Имамо велики базен 30 метара са 15 метара, дубине 1,5 до 1,8 метара, као и дјечији базен чије су димензије 12 метара са 4 метра“, рекао је Антић.

Он је најавио да је у плану да се изгради скакачки базен 12 метара са 12 метара као и да се у наредном временском периоду велики базен затвори и ради током цијеле године.

Антић је истакао да je у базенима уграђена аутоматска професионална опрема која служи за дезинфиковање воде током цијелог дана.

„Вода се нон-стоп дезинфикује јер се све ради аутоматски са најмодернијом технологијом која постоји“, додао је Антић