ДОНАЦИЈЕ ЗА ТРИ ЛИЦА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ЛОПАРАМА

Посредством Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Републике Српске три корисника у Лопарама данас су добили дониране машине и сточни фонд.

Секретар Савеза параплегичара обољелих од дjечије парализе и осталих лица са инвалидитетом Милена Обрадовић рекла је новинарима да је Фонд обезбиједио пет пакета подршке лицима са инвалидитетом, од којих су три корисника у Лопарама, један у Добоју који је добио пластеник и корисник у Новом Граду који је добио фрезу.

„Имамо најаву да ће Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Републике Српске подржати лица са инвалидитетом и ове године, посебно у руралном подручју“, додала је Обрадовићева.

Она је рекла да је Савез добио и 9.000 КМ од Министарства здравства и социјалне заштите Републике Српске, чиме је обезбијеђено 80 пакета са намирницама и средства за хигијену за социјално угрожене чланове широм Српске.

Према ријечима Обрадовићеве, 10 пакета додијељено је корисницима у Лопарама, као и једна новчана помоћ од 200 КМ.

Предсједник Удружења параплегичара у Лопарама Перо Савић изразио је задовољство што су реализована три пројекта којима су аплицирали из ове мајевичке општине, наводећи да је њихова укупна вриједност 7.500 КМ.

„Додијељена је тракторска фреза Дарку Накићу из Милина Села, који у породици има лице са инвалидитетом, а уједно је ријеч о вишечланој породици. Небојша Симеуновић је кроз пројекат добио мотокултиватор са приколицом, а Небојша Томић сточни фонд оваца у вриједности 2.500 КМ“, рекао је Савић.

Начелник Лопара Радо Савић захвалио је у име општинске управе Савезу параплегичара и рекао да је сарадња с њима у протеклих 15 година обезбиједила много добрих пројеката лицима са инвалидитетом на овом подручју.