КОЈАДИНОВИЋ: БРОЈНЕ МОГУЋНОСТИ ЗА РАЗВОЈ ПРИВРЕДЕ СРПСКЕ


Успјешни привредник и хуманитарац из Њемачке Мирослав Којадиновић, који је родом из Републике Српске, изјавио је да постоје бројне могућности за развој привреде у Српској и да на том пољу треба више радити.

„Одлив становништва може се спријечити само инвестирањем у привреду и отварањем нових радних мјеста, а најбоља су улагања у мале производне капацитете који се ослањају на пољопривреду“, оцијенио је Којадиновић током сусрета са начелником општине Лопаре Радом Савићем и послаником у парламенту БиХ Драган Богданић у њемачком граду Милдорф.

Којадиновић је успјешно реализовао низ пројеката економске сарадње у Републици Српској, те организовао више посјета инвеститора из Њемачке у Српску, као и представника општина из Српске у Њемачку са циљем подстицања инвестирања.

Он је подсјетио да је након катастрофалних поплава 2014. године поклонио Брчко дистрикту четири возила за заштиту и спашавање.

Савић је уручио Којадиновићу слику са грбом Републике Српске у знак захвалности за промовисање општине Лопаре, али и Српске.

Он је навео да Којадиновић на најбољи начин промовише Српску широм свијета.

Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Драган Богданић изразио је увјерење да ће, осим Лопара и Теслића, и друге општине од Којадиновића добити подршку и помоћ која им је потребна.

Након састанка са Којадиновићем, Савић и Богданић присуствоваће промоцији европског патента за заштиту питке воде у баварској Организацији за заштиту воде и ваздуха „Доматек“.