У ЛОПАРАМА ВИШЕ ПРВАЧИЋА НЕГО ЛАНИ

Начелник општине Лопаре Радо Савић честитао је ученицима и просвјетним радницима са подручја ове мајевичке општине почетак нове школске године.
-Желим вам срећу, успјех и радост током свих наредних школских дана, да стичете нова знања и да, као и до сада запаженим резултатима на најбољи могући начин презентујете наше Лопаре-рекао је Савић честитајући.
Он је посебне честитике упутио ђацима првацима, који по први пут крећу у школу и нагласио да данас започињу најљепши период свог живота.
Савић је данас , традиционално првог школског дана посјетио Основну школу „Свети Сава“ и првачићима дођелио школске реквизите.
Савић је изразио задовољство јер је у ову школску годину на подручју општине Лопаре уписано 11 првачића више него лани.
У школску 2019/2020 годину у три основне школе на подручју општине Лопаре уписано је 650 ученика од чега је 67 ђака првачића, док је у средњошколски центар уписано 225 ученика.
-Општина Лопаре потписала је уговор са фирмом „Теромелектро опрема“ о стипендирању ученика браварског смјера који ће сваког мјесеца добијати по 50 КМ, и то је један у низу пројеката којим подржавамо школе и ученике- навео је Савић.
Он је подсјетио да је у претходном периоду локална заједница урадила много на опремању школа и најавио даљу подршку.