СТИПЕНДИЈЕ ЗА СВЕ УЧЕНИКЕ МЕТАЛСКОГ СМЈЕРА

 

Начелник општине Лопаре Радо Савић и директор фирме „Термоелектро опрема“ Младен Арсеновић потписали су данас уговоре о стипендирању 29 ученика који се у локалном Средњошколском центру „Вук Караџић“ школују за занимање варилац.

Родитељи су потписали уговоре у име ученика, који ће добијати 50 КМ мјесечно – по 25 КМ од општине и фирме „Термолектро опрема“ из Лопара.

Савић је након потписивања уговора истакао да је ово добар примјер како сарађују привреда и локална заједница.

„Додjела стипендија је одлична иницијатива која ће допринијети интересовању младих за металску струку“, оцијенио је Савић и додао да је смјер варилац дефицитарно занимање и пружа могућност брзог запослења.

Арсеновић је рекао да је иницијатива које је потекла из ове фирме прихваћена од локалне заједнице.

„Потписали смо и уговор о обављању стручне праксе која је плаћена, а за коју је обезбијеђена сва потребна заштитна опрема“, рекао је Арсеновић и додао да свим ученицима које заврше овај смјер у Лопарама гарантују запослење.

Директор Средњошколског центра „Вук Караџић“ Мићо Стојшић захвалио је општини Лопаре и фирми „Термоелектро опрема“ за подршку.

„Ову школску годину укупно је уписало 205 ученика у четири струке – гимназија, економија, електротехничка и машинска. Појавила се иницијатива да нам се дозволи упис одjељења варилаца и добили смо сагласност“, рекао је Стојшић.

Родитељ ученика стипендисте Ристо Нешковић из Козјака код Лопара захвалио је општини и фирми „Термоелектро опрема“, јер ће ова стипендија, како каже, значити много.

„Још је важније што ће ученици након завршетка школовања имати сигуран посао“, истакао је Нешковић.