ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПУТА НА МАЈЕВИЧКОЈ „БУСИЈИ“

Градоначелници Бијељине и Брчког, заједно са начелницима Угљевика, Лопара и федералних општина Сапне и Теочака, озваничили су данас почетак радова на приступном путу од Прибоја до локације „Бусија“ на Мајевици, гдjе ће бити изграђен спортско-рекреативни центар.

Градњу будућег центра, како је најављено, помоћи ће градови и општине које гравитирају локацији „Бусије“.

Инвеститор и иницијатор овог пројекта је власник бијељинске фирме „Мега дрво“ Светозар Остојић, који је рекао да данас почиње изградња приступног пута дужине шест километара, чија је вриједност четири милиона КМ.

Он очекује да ће Влада Републике Српске прогласити „Бусију“ пројектом од општег интереса и то финансијски подржати.

Остојић је најавио да ће у првој фази бити изграђен ресторан са видиковцем, затим ски-стаза, мала игралишта, мањи ресторан на ски-стази, два вјештачка језера, трим, бициклистичка и мотоциклистичка стаза, те шеталиште.

Према његовим ријечима, друга фаза предвиђа хотелски садржај и викенд насеља.

„Ови садржаји ће се простирати на површини од 500 дунума“, каже Остојић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је изградња „Бусије“ један од најзначајнијих пројеката у овој мајевичкој општини, за који је општина издвојила 100.000 КМ.

„Очекујем да ћемо сви заједно помоћи овај значајан пројекат за општину Лопаре. Овај пројекат ће помоћи становништву мајевичке општине јер ће запослити људе, а, такође, ће пољопривредни произвођачи имати могућност да пласирају своје производе“, рекао је Савић новинарима.

Он је захвалио на подршци министру за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренки Голић, градоначелницима Бијељине, Тузле, Брчког и Зворника, те начелницима Угљевика и федералних општина Теочак, Сапна и Челић који су препознали значај овог пројекта за цијелу регију.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је из градског буџета за пројекат „Бусија“ обезбијеђено 100.000 КМ.

„Подржали смо ову идеју која је одлична и биће сигурно подржана са свих страна“, рекао је Мићић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић изразио је задовољство јер и ова подмајевичка општина учествује у овом пројекту.

Он је најавио да ће Скупштина општине Угљевик донијети одлуку о дођели новчаних средстава у складу са могућностима буџета.

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да ће и ова локална заједница подржати овај пројекат.

„Бусија се налази на 40 километара од Брчког и наши грађани ће показати интерес за ову локацију, а њена изградња ће подстицати и туристички садржај Брчког“, рекао је Милић.

Локација будућег туристичког комплекса налази се на 840 метара надморске висине, између осам општина из Републике Српске и Федерације БиХ.