РЕКОНСТРУИСАНА ЗГРАДА ЛАБОРАТОРИЈЕ И УПРАВЕ ДОМА ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ

У оквиру УНДП-ог пројекта „Зелени економски развој“, који је вриједан 78.375 КМ реконструисана је зграда управе Дома здравља Лопаре, служба за лабараторијску и биохемијску дијагностику и просторије будуће Службе за заштиту менталног здравља.

Директор Дома здравље Лопаре Желимир Нешковић рекао је да је овај пројекат још један у низу који је урађен у овој години те да је његов циљ повећање енергетске ефикасност.

„У оквиру пројекта реконструисан је кров, изолација, фасада те замиењена комплетна столарије и олуци на овом објекту. УНДП финансирао је са 33 одсто средстава исто толико и општина Лопаре, а Дом здравља је учествовао са 34 одсто сопствених средстава“, рекао је Нешковић.

Нешковић је најавио да ће Дом здравља Лопаре 18. октобра одржати „Вече захвалности донаторима“ који су помогли набавку савременог ултразвучног апарата за шири спектар специјалистичких прегледа вриједан 46.800 КМ.

„То ће бити прилика да се захвалимо привредним субјектима, појединцима који су учествовали донирањем материјалних средстава за набавку савременог утразвучног апарата којим су побољшане здрваствене услуге грађанима Лопара“, најавио је Нешковић.

Дом здравља Лопаре пружа услуге за 10.000 осигураника, а запошљава 67 радника.

У оквиру ове здравствене установе ради седам тимова породичне медицине, Служба хитне помоћи, службе за лабораторијску и биохемијску дијагностику, радиолошку дијагностику, Хигијенско-епидемиолошка служба, стоматологија и амбуланте породичне медицине у Прибоју, Мртвици и Бобетином Брду.