ОТВОРЕН НОВОИЗГРАЂЕНИ ОБЈЕКАТ ДОМА ЗА СТАРИЈА ЛИЦА У ЛОПАРАМА

У Лопарама је данас отварен новоизграђени објекат Установе социјалне заштите Дом за старија лица “Златно доба” Лопаре вриједан преко милион КМ, чији је власник Недељко Максимовић инвеститор из мајевичке дијаспоре.

Власник Недељко Максимовић рекао је да је након неколико година успјешног пословања ова установа се одлучила на проширење капацитета и изградњу још једног објекта по Европским стандардима.

„У нови дио објекта је уложено преко милион КМ, што укупну инвестицију у установу чини преко 2 милиона КМ до сада, а на прољеће наредне године планирамо нова улагања“, најавио је Максимовић новинарима и додао да ће посао добити 20 радника.

Отварању новосаграђеног објекта присуствовао је начелник општине Лопаре Радо Савић који је изразио задовољство јер је овај објекат још једно у низу од позитивних улагања мајевичке дијаспоре у Лопарама.

„Увјерен сам да ће успјешност овог пројекта подстаћи мајевичане који су у дијаспори да инвестирају у родни крај“, истакао је Савић.

Свечаности је присуствовао и ндиректор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић који је нагласио да ова здравствена установа има одличнуи сарадњу са Домо за стара лица „Златно доба“.

„Изградњомновог објекта побољшаће се услови за пружање здравствених услуга штићеницима овог дома који ће се подићи на још већи ниво“, рекао је Нешковић.

Новосаграђени објекат је испројектован и изграђен по савременим архитектонским рјешењима и стандардима на начин да оба објекта буду повезана лифтом.

Нови дио објекта је капацитета 80 мјеста, са једнокреветним, двокреветним и трокреветним собама.

Покривен 24 часовни медицински наџор, као и љекар који редовно обавља визиту са медицинарима, али се по потреби ангажују и други љекари различитих специјалности у договору са породицом штићеника.

Новина у асортиману и пружању услуга је и могућност обављања физикалних третмана у посебно прилагођеном простору са масажним кадама уз кориштење слане природне воде коју имамо из властитог извора у процесу рехабилитације и опоравка пацијената са комплетним третманом на челу са стручним физиотерапеутима и физијатрима, нарочито за пацијенте који се опорављају од можданог удара и разних других неуролошких болести.

Установа социјалне заштите дом за старија лица “Златно доба”, Лопаре је почела је са радом 2011. године. Од тада па до данас стално се радило на унапређењу установе у погледу квалитета смјештаја, квалитета у пружању услуга и упошљавањем стручног кадра (медицинара,његоватеља, социјалног радника, као и ангажман љекара).