ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ ЗАХВАЛИО ДОНАТОРИМА УЛТРАЗВУЧНОГ АПАРАТА

Дом здравља Лопаре захвалио је вечерас донаторима који су подржали набавку новог ултразвучног апарата.

Директор ове здравствена установе Желимир Нешковић рекао је да је набављен савремени ултразвучни апарат за шири спектар специјалистичких прегледа вриједан 46.800 КМ.

Нешковић је додjeлио захвалнице свим донаторима.

-Апарат се користи за утразвучне прегледе трбуха, квних судова врата, доњих екстремитета, штитне жлијезде, кардиолошких прегледа-објаснио је Нешковић.

Он је нагласио да је ултразвучни апарат итекако потребан јер је у данашње вријеме повећан број обољелих од малигних болести.

-Планирали смо да за набавку апарата од донатора прикупимо трећину средстава али је тај износ већ сада премашио половину, и свим појединцима и фирмама смо неизмјерно захвални што су се одазвали нашој акцији како би становници мајевичког краја имали што боље и квалитетније здравствене услуге-рекао је Нешковић.

Начелник општине Лопаре Радо Савић истакао је да је ово веома корисна акција за све становнике ове мајевичке општине.

-Када је у питању примарни ниво здравствене заштите овај апарат ће покрити те потребе и користиће нашим грађанима-навео је Савић.

Он је подсјетио да је Дом здравља Лопаре урадио доста добрих пројеката у овој и претходној години.

-У овом мјесецу је у оквиру УНДП-ог пројекта „Зелени економски развој“, који је вриједан 78.375 КМ реконструисана зграда управе Дома здравља Лопаре, служба за лабараторијску и биохемијскy дијагностикy као и просторије будуће Службе за заштиту менталног здравља у којој је општина Лопаре учествовала за трећином материјалних средстава-додао је Савић.

Он је најавио још снажнију подршку Дому здравља Лопаре која је према његовим ријечима примјер доброг рада у Републици Српској.

Донаторској вечери присуствовао је Мирослав Којадиновић привредник и хуманитарац из Њемачке, а са њим заједно у овој општини бораве представници њемачких фирми „Доктор Далдроп плус Хубер“, „Доматек“, „Инотек“, „Форстер Келтетехник“ и Златко Којадиновић који су донирали 20.000 КМ за ултразвучни апарат.

Којадиновић је нагласио да се у Лопарама осјећа као код своје куће те да веома радо долази у ову општину истичући одличну сарадњу са локалном управом.

-Веома радо учествујем у хуманитарним акцијама, посебно када се помаже на овај начин јер овај апарат ће помоћи у превентиви да се открију болести и спасу људски животи-рекао је Којадиновић.

Мирослав Којадиновић је добитник Златне значке општине Лопаре за допринос и помоћ која му је уручена за крсну славу-Ђурђевдан.

У име донатора обратио се предсједник Управног одбора Компаније „Технички ремонт Братунац“ Љубомир Боровчанин.

-Ово је значајна акција, а људи који воде ову општину раде то на један исправан начин и ми смо то препознали и радо смо се укључили у акцију-рекао је Боровчанин који је и пензионисани Генерал МУП-а Републике Српске.

„Вече захвалности донаторима“ одржано је у Свечаном салону „Хелветиа“ уз пригодан програм.

Дом здравља Лопаре пружа услуге за 10.000 осигураника, а запошљава 67 радника.