ОДБОРНИЦИ УСВОЈИЛИ ПРОГРАМ ЗАЈЕДНИЧКЕ КОМУНАЛНЕ ПОТРОШЊЕ

Одборници Скупштине општине Лопаре усвојили су данас на Двадесетосмој редовној сједници Програм заједничке комуналне потрошње за 2020. годину.
„За реализацију Програма заједничке комуналне потрошње у 2020. години планирана су средства у износу од 385.000 КМ. Средства намијењена за обављање комуналних дјелатности обезбјеђују се у буџету општине из комуналне накнаде, дијела накнада за коришћење добара од општег интереса, дијела прихода од пореза на непокретности и дијела накнаде за дате концесије“, истако је начелник општине Лопаре Радо Савић.
У дјелатности заједничке комуналне потрошње спадају чишћење јавних површина у насељеним мјестима, одржавање, уређивање и опремање јавних зелених површина, одржавање јавних саобраћајних површина у насељеним мјестима, јавна расвјета у насељеним мјестима, одвођење атмосферских падавина и других вода са јавних површина.
Предсједник Скупштине општине Миленко Ристић рекао је да је још усвојено и Рјешење о именовању предсједника Општинске изборне комисије, Информација о стању електро-енергетских објеката на подручју општине као и Извјештај о остварењу годишњег плана имплементације Стратегије интегрисаног развоја општине Лопаре за 2018. годину.