ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА У ПОЗНАВАЊУ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Јубиларно десето такмичење ученика основне школе у познавању националних мањина „Упознајмо се“ окупило је данас у Лопарама 18 школа из регије Семберије и Мајевице.

Лопаре су биле први пут домаћин када је прије десет година почело такмичење, а начелник општине Радо Савић оцијенио је на отварању да су самим учешћем сва дjеца и побједници ове манифестације.

„Људи су најважнији и морамо у том хуманистичком правцу бити усмјерени у својим животима, да бисмо лично напредовали и да бисмо напредовали као заједница и држава“, рекао је Савић.

Предсједник регионалног Актива директора основних школа Предраг Рачановић оцијенио је да о значају такмичења свједочи чињеница да је прихваћено и уписано у календару Републичког педагошког завода и да има подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Предсједник Савеза националних мањина Републике Српске Фрањо Ровер рекао је на отварању да је у такмичење о познавању националних мањина ове године укључено 40 школа из Српске, а да је циљ овог савеза укључити у такмичење 100 школа.

Гост такмичења, амбасадор Црне Горе у БиХ Обрад Мишо Станишић поручио је да људи треба да живе једни са другима и да је то будућност Балкана и цијеле Европе.

Свечаном отварању такмичења у лопарском Центру за културу и информисање присуствовао је и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, представници општине Угљевик, ОЕБС-а, као и директори школа које се такмиче.