ПРИЗНАЊА „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“ ЛОПАРСКОЈ ПРИВРЕДИ И ПОЈЕДИНЦИМА

Општина Лопаре je на вечерашњој додjели признања „Капетан Миша Анастасијевић“ у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци имала је пет лауреата.

За допринос здравству и побољшању здравствених услуга признање и статуету добио је директор Дома здравље Лопаре Желимир Нешковић.

Нешковић је захвалио добијеним признањем истакавши да је задовољство веће јер долази из области хуманог рада.

-Трудио сам се заједно са мојим сарадницима да обезбједимо што боље здравствене услуге становницима мајевичког краја. Радом и залагањем обезбјеђени су бројни инфрастурктурни пројекти и опрема неопходна за успијешан рад здравствене установе-рекао је Нешковић новинарима.

Добитник статуете „Капетан Миша Анастасијевић“ је и успијешни привредник из Аустрије, рођени Мајевичанин Драган Јовић који несебично улаже у свој родни крај а подигао је импозантни воћњак са 40.000 стабала шљиве.

Из Лопара је награђена и фирма „Термал инт“ која је једина фрабрика радијатора и пећи у БиХ.

Начелник Лопара Радо Савић присуствовао је вечерашњој додjели признања и изразио задовољство што је на овом нивоу препoзнат рад појединаца и предузећа из ове општине.

-Очекујем још боље резултate од ових и других привредних субјеката из наше општине-рекао је Савић.

За развој породичног бизниса добитник статуете је и Горан Гајић из Смиљевца код Лопара власник фирме за производњу јахти „Смиљевац пром“.

Воденичар Анђелко Делић из Прибоја код Лопара добитник је статуете за очување традиције воденичарства.

Предсједник жирија за додjелу признања професор Новосадског универзитета Радован Пејановић рекао је да је општина Лопаре веома значајна као име локалне заједнице и да је она примјер лијепе средине у којој се у посељедње вријеме дешавају позитивни помаци чему свједоче бројне вечерашње награде.

Признања су дио пројекта “Пут ка врху” чији је циљ афирмација предузетништва, изградња и јачање просперитета у духу унапређења прекограничне сарадње, а реализују га Универзитет у Новом Саду и Бањалуци, те новосадска агенција “Медиа инвент”, уз помоћ и подршку Привредних комора Војводине и Републике Српске. Пројекат се проводи у Републици Српској од 2016. године.