SAVIĆ: SRPSKA DA BUDE PRISTOJNO MJESTO ZA ŽIVOT

Republika Srpska koja se sačuvala i dijelom izgradila treba da bude mjesto pristojnog života svih njenih građana-poručio je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On je pozvao da se za Srpsku bori svaki njen građanin, svaki funkcioner, da budu korisniji za svoju republiku kako bi se stvorio ambijent da mladi ljudi planiraju budućnost i da žive u njoj stvarajući porodice.

Na prijemu za predstavnike privrednog, kulturnog, društvenog života opštine Lopare povodom Dana Republike Srpske, Savić je uputio čestitke građanima i poželio napredak.

Savić je prethodnu godinu ove majevičke opštine ocjenio uspješnom.

„Imali smo dobre projekte koji su donijeli nova radna mjesta i novu infrastrukturu. Metalska, drvna i tekstilna industrija su uz poljoprivredu dominantne i primamljive za ulaganje u naš kraj. Od „starih fabrika“ iz vremena bivše države, ostala je neaktivna samo još jedna, a i za nju su pregovori sa potencijalnim investitorom u toku. Ostale rade, a prave se i nova postrojenja. Bazenski kompleks, Destilerija „Epoha“, voćnjak od 50 hektara, te mnoga druga privredna ulaganja definišu godinu iza nas kao prekretnicu za nove projekte“, podsjetio je Savić.

On je najavio i nove projekte koje će obilježiti ove godinu, a to su izgradnja hladnjača, nove poslovne hale i druge infrastrukturne projekte.

„Opštinski budžet je uvećan za osam odsto u odnosu na prethodnu godinu i to je dobar pokazatelj da napredujemo“, ocjenio je Savić.

Protojerej-stvavrofor Stevo Jović pozdravio je prisutne tradicionalnim pozdravom „Mir Božiji, Hristos se rodi!“.

„Ovo su dani Božića, radosti, ljubavi i spasenja. Iz ljubavi je stvarana Republika Srpska“, poručio je Jović.

Narodni poslanici u Skupštini Republike Srpske iz ove majevičke opštine Đorđe Popović i Dalibor Stević čestitali su građanima Dan Republike i krsnu slavu i poželjeli slogu, zajedništvo i više rada na unapređenju.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić istakao je da je Republika Srpska iznad svih i da je ova majevička opština dala ogroman doprinos u njenom stvaranju.

Rukovodstvo opštine Lopare zajedno sa Narodnim poslanicima iz ove opštine i predstavnicima opštinske Boračke organizacije odalo je počast i položilo cvijeće u Spomen-sobi za 242 poginula borca Vojske Republike Srpske iz ove majevičke opštine.