Ministarka Rešić potpisala ugovore o sufinansiranju projekata osam opština


​​​
​​Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, potpisala je danas (22.01.2020.) u Banjaluci, ugovore sa načelnicima osam opština o sufinansiranju projekata, za šta je izdvojeno 134.200 KM.

Ugovori su potpisani sa načelnicima opština Osmaci, Lopare, Novo Goražde, Šamac, Pelagićevo, Kalinovik, Jezero i Berkovići.

Rešićeva je istakla da je potpisivanjem ovih ugovora završeno sufinansiranje projekata za nerazvijene i izrazito nerazvijene lokalne zajednice za koje je u prošloj godini bilo obezbijeđeno 300.000 KM.

„Posebno me raduje činjenica da je od navedenih sredstva utrošeno 299.636 KM, a sufinansiranjem projekata obezbijedili smo investicije u lokalnim zajednicama čija je vrijednost veća od dva miliona KM“, rekla je Rešićeva novinarima.

Ona je podsjetila da je u prošloj godini sufinansirano 18 projekata u opštinama Osmaci, Lopare, Novo Goražde, Šamac, Pelagićevo, Kalinovik, Jezero, Berkovići, Nevesinje, Kneževo, Vlasenica, Višegrad, Petrovo i Rudo.

„I u ovoj godini nastavićemo sa sufinansiranjem naših lokalnih zajednica i nadam se da će biti bolja od prethodne“, dodala je Rešićeva.

Načelnik opštine Kalinovik Mileva Komlenović naglasila je da je potpisivanjem ugovora ova opština dobila 25.000 KM za realizaciju projekta „Via dinarika“ koji se odnosi na unapređenje turističke usluge i ponude.

„Ovo je od izuzetnog značaja za realizaciju projekta. Zahvalan sam Vladi Republike Srpske koja vodi računa o nerazvijenim lokalnim zajednicama, a cilj opštine Kalinovik jeste unapređenje turizma“, rekla je Komlenovićeva.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da je ova opština za sufinansiranje projekta sanacije gradske biblioteke dobila 20.000 KM.