ДЕСТИЛЕРИЈА „ЕПОХА“ ИЗ ЛОПАРА ДОБИТНИК ПРЕСТИЖНЕ НАГРАДЕ

Дестилерија „Епоха“ из Бобетиног Брда, код Лопара, добитник је престижне награде на Међународној научној агробизнис конференцији „МАК 2020“ која се одржава на Копаонику.

Повеља за развој предузетништва, агропривреде, туризма западног Балкана уручена је власнику „Епохе“ Бојану Џувелековићу, који је истакао да је ова награда подстрек за даљи рад,

„Поносни смо јер можемо да промовишемо и на овај начин општину Лопаре и Републику Српску“, рекао је Џувелековић, који је захваљујући за признање и позвао све учеснике скупа да посјете општину Лопаре и Републику Српску.

Он је додао да је „Епоха“ млада дестилерија, која производи воћне ракије.

„Бројне награде, за само три године од кад постојимо, говоре да смо на путу квалитета производа, што и јесте наш циљ“, истакао је Џувелековић.

Седма међународна агробизнис научна конференција одржана је под мотом „Европски пут–пут успеха“, а окупила је 500 учесника из двадесет земаља.

Марија Јовичић, предсједник Научно-пословног центра „Ворд“, који је организатор „МАК 2020“, истакла је да је циљ конференције да се на научној основи анализирају и прикажу синергијски резулатати науке и праксе.

„Само удруженим и конкретним знањем примењеним у пракси се могу решити проблеми који притискају нашу земљу и регион. Као организатори не тежимо да градимо најлакше путеве, наш пут је пут снаге, знања, одлучности и пут успеха“, рекла је Јовичићева.

Тродневна конференција званично је отворена данас и трајаће до недjеље 26. јануара, а одржава се у хотелу „Гранд“ на Копаонику.

Кроз 44 предавања еминентних стручњака из земље и свијета представиће се савремени трендови и стандарди у области пољопривреде, руралног развоја и туризма у ЕУ као и њихове импликације на развој пољопривредног сектора, руралних подручја и туризма у Србији и земљама западног Балкана.

Организацију су помогли град Краљево, Факултет за менаџмент из Сремских Карловаца и Балкански научни центар Руске академије природних наука.

Покровотељи манифестације су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије, Министарство просвјете, науке и технолошког развоја, Министарство за Европске интеграције Србије, Привредна комора Србије, општина Врњачка Бања, општине Трстеник и Лопаре из Републике Српске.