ПОДИЈЕЉЕНИ ПАКЕТИ САДНОГ МАТЕРИЈАЛА

У Лопарама је завршена подјела 150 пакета садног и сјетвеног материјала које је обезбиједило ресорно министарство, преусмјеравањем кредитних средстсва по IFAD пројекту, а сви заинтересовани који су били „испод црте“ за додјелу добиће од општине по 100 КМ за садњу у баштама, рекао је Срни начелник ове локалне заједнице Радо Савић.

Савић је навео да су пакети намијењени за садњу поврћа, односно башта, а да је на списку било 240 заинтересованих.

„Према јавном позиву за расподјелу садног материјала на подручју општине Лопаре пријавило се 240 лица, а 150 је добило пакете који садрже сјеменски, садни материјал, ђубрива и расад основних повртарских култура од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске, док ће преосталих 90 из општинског буџета добити по 100 КМ за засијавање башта“, рекао је Савић.

Он је истакао да су приоритет имале вишечлане породице, самохрани родитељи, особе које су изгубиле посао, материјално необезбијеђена лица, људи без редовних примања и социјално угрожени.

Након сједнице општинског Штаба за ванредне ситуације, Савић је рекао да је на подручју ове општине епидемиолошка ситуација стабилна, да је шест лица у карантину, 13 возача је који имају посебан режим улаз/излаз, а вријеме проводе код својих кућа, а 14 лица је под епидемиолошким надзором.

„Одређен број лица је изашао из карантина након тестирања. Из Лопара је укупно девет лица тестирано и сва су негативна, те настављају кућну изолацију“, рекао је Савић.