ПОСЈЕТА ПРЕДСЈЕДНИКА САВЕЗА РОМА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Начелник општине Лопаре Радо Савић разговарао је данас са предсједником Савеза Рома Републике Српске Александром Машићем о раду Савеза и локалног Удружења и сарадњи са општином.
„Драго ми је што је предсједник Савеза Рома РС посјетио нашу општину и што ће у селу Веселиновац у мјесној заједници Лопаре Cело обићи наше грађане и уручити им ваучере за набавку намирница, пакете и заштитне маске. Мислим да је ово једна добра сарадња између овoг Савеза и наше општине.“ – рекао је начелник Савић
Предсједник Савеза Рома са својим сарадницима је приликом обиласка поред пакета, социјално угроженим вишечланим породицама, уручио и ваучере вриједности 100 КМ.
„Свима је познато да је ромска популација угрожена како у БиХ тако и Републици Српској. Ова епидемија је обухватила читав свијет, па и нас тако да ромска популација која се претежно бави секундарним сировинама и продајом текстила није у могућности да се креће и допринесе било шта својој породици, због тога Савез Рома РС мора помоћи своја удружења којих има 12 у Републици Српској“ – истакао је Машић.
На урученој помоћи Савеза у име лопарског удружења захвалила се Стана Митровић из Веселиновца.