ЛОКАЛНА ПРИВРЕДА СЕ ПОСТЕПЕНО ОПОРАВЉА


Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је Срни да се привреда ове мајевичке општине, након попуштања мјера уведених због појаве вируса корона, постепено опоравља.

„Привредни субјекти поново раде, неки пуним капацитетом, а одређени број њих постепено укључује раднике“, рекао је Савић и изразио очекивање да ће за отприлике мјесец дана стање бити као на почетку кризе.

Он је истакао да су неки привредни субјекти у Лопарама чaк и примали раднике за вријеме ситуације везане за вирус корона, као што је Фирма „Tермоелектро опрема“ која је примила нових тридесетак радника.

„Ситуација је, све у свему, добра и очекујем да ће се тренд који смо имали прије ове кризе наставити, те да ћемо моћи ићи и даље када су у питању наши општински планови – привлачење других инвеститора, нарочито наших људи из дијаспоре“, навео је Савић.

На подручју општине Лопаре успјешно, осим „Tермоелектро опреме“, послује и фирма „Ентеријер Којић“, „Ђокић метал“, „Поливита“, „Кристин мод“, „Tермал инт“, предузеће „САС“, „Смиљевац пром“, „Смарт систем“, „Интеграл МЦГ“, те „Ран-рад“ и други који су вратили или постепено враћају своје запослене.