ОПШТИНА ЛОПАРЕ УСПЈЕШНО УСПОСТАВИЛА АДРЕСНИ РЕГИСТАР

Општина Лопаре је заједно са другим општинама у Републици Српској 2017.год. потписала Споразум о успостави Адресног регистра са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове уз подршку ЦИЛАП пројекта.
Општина Лопаре је успјела успоставити комплетан Адресни регистар на својој територији и он је јавно доступан на званичној интернет страници општине.
Адресни регистар је евиденција свих улица и кућних бројева стамбено-пословних објеката на подручју једне локалне заједнице.
Захваљујући овој евиденцији у локалним заједницама неће више бити адреса са кућним ознакама бб, које према законским одредбама и не би требало да постоје, а што је од огромног значаја за лоцирање грађана и њихове имовине, њихову безбједност, квалитет њиховог живота и уопште, остваривање свих права грађана.
Само постојање евиденције тачних адреса олакшаће рад служби попут Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ, Завода за статистику, полиције, поште, хитне помоћи, ватрогасаца, социјалних радника и других.