ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ПРОГРАМ ПОДРШКЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ


Начелник Лопара Радо Савић и извршни директор Инвестиционе фондације Импакт Мирела Омеровић потписали су Уговор о сарадњи и удруживању средстава у реализацији програма подршке предузетништву, кроз /YЕП/ ЈЕП Инкубатор пословних идеја, на подручју општине Лопаре.

“Кроз пројекат подржаће се сви они који желе да унаприједе постојећи или покрену властити бизнис на подручју општине Лопаре кроз свеобухватан систем подршке” – рекла је Мирела Омеровић директор Инвестиционе фондације Импакт.

У склопу заједничке сарадње између Импакт-а и Општине Лопаре већ се реализује програм менторске и савјетодавне подршке за постојеће предузетнике, а програм ће обухватити и израду Локалног акционог плана за запошљавање и предузетништво, као и програм предузетничке обуке те финансијску, стручну и менторску подршку за 5 пословних подухвата на подручју Општине.Изражавајући задовољство наставком реализације ЈЕП пројекта на подручју Лопара гдје је покренуто 5 малих бизниса начелник општине Лопаре Радо Савић је додао: ”Ево прилике да се то настави за још 5 нових пословних идеја кроз ЈЕП Инкубатор пословних идеја. Општина Лопаре подржава овај пројекат и учествоваћемо активно у њему.”

Савић је нагласио да су овакви пројкети важни за младе људе и да они треба да се заинтересују и мотивишу да им то буде старт, а да их локална зајдница прати.
Потписивању уговора су присуствовали Др Ранко Маркуш, директор /GOPA/ ГОПА представништва у БиХ и оснивач инвестиционе фондације Импакт и Алма Суљовић, стручњак за развој капацитета фондације.

Инвестициона фондација Импакт кроз Пројекат запошљавања младих ЈЕП, који се реализује уз подршку Влада Швајцарске, а који је током 2018. и 2019. године у сарадњи са 32 локалне заједнице у БиХ реализовао JЕП инкубатор пословних идеја у којем је подржано оснивање 120 нових пословних подухвата широм БиХ, наставља реализацију активности које се односе на подршку развоју предузетништва и очувању радних мјеста, а у сарадњи са локалним заједницама у Босни и Херцеговини.