CAВИЋ: ЖРТВОВАЊЕ ЗА СЛОБОДУ ЈЕ СИМБОЛИКА ВИДОВДАНА

Данас на Видовдан, код споменика погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Бобетином Брду и Пирковцима служени су парастоси за страдале борце и цивиле из ових мјесних заједница.

„Жртвовање за слободу је симболика Видовдана од Косовског боја па до посљедњих догађања на нашој Мајевици. Срби су знали цијенити своју слободу и за њу су дали небројене жртве“ . – нагласио је у својој изјави за медије начелник општине Лопаре Радо Савић.

Парастосима су присуствовале и вијенце положиле породице погинулих бораца, мјештани поменутих мјесних заједница, начелник са представницима општине Лопаре, општинске борачке и мјесних борачких организација.

„Жртве српског народа на Мајевици у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату су огромне“- рекао је предсједник Општинске борачке организације Лопаре, Ристо Радић и наставио:

„Из мјесне заједнице Бобетино Брдо погинуло је укупно девет погинулих бораца Војске Републике Српске и жртава рата, а из Пирковаца је погинуло десет бораца, док је општине Лопаре дала 242 погинула борца, а 804 је теже и лакше је рањено.

Представници Општинске борачке организације Лопаре обишли су породицу погинулог борца Небојше Трифковића из Пирковаца.