CAVIĆ: ŽRTVOVANjE ZA SLOBODU JE SIMBOLIKA VIDOVDANA

Danas na Vidovdan, kod spomenika poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Bobetinom Brdu i Pirkovcima služeni su parastosi za stradale borce i civile iz ovih mjesnih zajednica.

„Žrtvovanje za slobodu je simbolika Vidovdana od Kosovskog boja pa do posljednjih događanja na našoj Majevici. Srbi su znali cijeniti svoju slobodu i za nju su dali nebrojene žrtve“ . – naglasio je u svojoj izjavi za medije načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Parastosima su prisustvovale i vijence položile porodice poginulih boraca, mještani pomenutih mjesnih zajednica, načelnik sa predstavnicima opštine Lopare, opštinske boračke i mjesnih boračkih organizacija.

„Žrtve srpskog naroda na Majevici u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu su ogromne“- rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare, Risto Radić i nastavio:

„Iz mjesne zajednice Bobetino Brdo poginulo je ukupno devet poginulih boraca Vojske Republike Srpske i žrtava rata, a iz Pirkovaca je poginulo deset boraca, dok je opštine Lopare dala 242 poginula borca, a 804 je teže i lakše je ranjeno.

Predstavnici Opštinske boračke organizacije Lopare obišli su porodicu poginulog borca Nebojše Trifkovića iz Pirkovaca.