МЕДИЋИ ИЗ МИЛИНОГ СЕЛА СВЕ БЛИЖЕ УСЕЉЕЊУ У НОВИ ДОМ

Брачни пар Славка и Зоран Медић из Милиног Села, општина Лопаре, који свој поодмакли животни вијек проводе у старој кући, неусловној за живот, сада се могу надати усељењу у нову кућу, која изграђена и покривена захваљујући донацијама хуманих људи.

На иницијативу Зорице Докић из Удружења жена Милиног Села кренуло се у ову хуманитарну акцију, којој су одазвали три анонимна донатора, појединци, предузећа, хуманитарно удружење Тројеручица, Удружење Мајевичана у Швајцарској, РТВ БН и општина Лопаре.

„Осјећамо се сретни кад видимо да смо неком направили срећу.“ – рекао је у својој изјави за медије Владимир Медић власник предузећа „Медић транс“ из Шипова, који је донирао комплет кровну конструкцију и цријеп. На данашњој свечаности, гдје су донаторима уручене захвалнице, Медић даровао још 1000 КМ за наставак радова.

„Општина Лопаре се прикључила хуманитарној акцији које је повело Удружење жена из Милиног Села. Уплатили смо из локалног буџета 3000 КМ за ову акцију. Драго ми је да има људи који се баве хуманитарним радом и чији су резултати јасни и видљиви и такође желим да честитам породици Медић што ће ускоро моћи да се усели у нови дом.“ – изјавио је Радо Савић, начелник општине Лопаре.

Савић је додао да се у рекордно кратком року дошло од иницијативе до изградње куће и да су данас сви који су били присутни у Милином селу могли се и лично увјерити и да то треба бити и подстрек за сличне акције у будућности.

Радови на уређењу дома за Медиће се настављају, а сви који желе да помогну могу контактирати предсједницу Удружења жена Милиног села, Зорицу Докић на број телефона 066/972-974 или своје прилоге уплатити на жиро рачун број:

554-003-00000752-55 који је отворен у Нашој банци (бивша Павловић банка)