ИЗГРАДЊА КУЋЕ ЗА ПОРОДИЦУ ПОГИНУЛОГ БОРЦА

Начелник општине Лопаре Радо Савић и предсједник Скупшине општине Миленко Ристић посјетили су данас породицу погинулог борца Михаила Тешића из Козјака, којој је за иградњу нове породичне куће из локалног буџета обезбијеђено 5.000 КМ.

„Посјетили смо данас породицу Тешић поводом покривања њихове нове породичне куће. Темељ куће урађен је уз помоћ средстава Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске, а након тога је покренута акција у којој су учествовали општина, мјештани, привредници и волонтери `Мајевички акцијаши`, тако се данас дошло до крова“, навео је Савић.

Он је додао да имају обећање привредног друштва „САС“ из Прибоја да ће помоћи у опремању ентеријера, како би се породица Тешић могла уселити.

Савић је честитао породици Тешић покривање куће и додао да је проблем и приступни пут, те да се нада да ће се и по том питању нешто урадити с обзиром да све већи број људи на том дијелу Мајевице, испод Међедника, купује плацеве и гради викендице.

Зведана Дејић из удружења „Мајевички акцијаши“ рекла је да су активисти дошли да помогну њиховом члану – Горану Тешићу, сину погинулог борца, саопштено је из информативне службе општине Лопаре.

„Желимо да дамо мали допринос и драго ми је што ће његова кућа ускоро бити завршена и што су му многи помогли“, додала је она.

Петра Tешић, супруга погинулог борца Михаила Tешића, захвалила је свима који су помогли да стару, трошну кућу замијене новом.

„Данас и сутра кућу покривамо, захваљујући руководству општине, посебно Миленку Ристићу, који је ово организовао и свим људима који су допринијели, а ако има још неко да помогне добро би дошло. Потребно је кућу малтерисати и урадити унутра“, додала је Tешићева.