АСФАЛТИРАЊЕ 2,5 КИЛОМЕТАРА ЛОКАЛНИХ ПУТЕВА У ПРИБОЈУ


У мјесној заједници Прибој у току је асфалтирање 2,5 километара локалних путева, а асфалтирају се путни правци према засеоцима Бабићи, Богдановићи, Стевановићи, Тасовци, Ђокићи, поред амбуланте, пут у Бријесту и друге мање дионице, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

„Изградња инфраструктуре је важна за нашу општину, посебно за руралне дијелове, јер нам је циљ да до сваког домаћинства допре основна комунална инфраструктура, асфалтни пут, квалитетна струја, вода и канализација“, рекао је Савић новинарима.

Савић је истакао да је до сада на подручју општине Лопаре асфалтирано око 250 километара локалних путева.

Млађен Панић из засеока Грујичићи рекао је да је за мјештане овај пут значајан.

„Много нам је значио и онакав какав је био прије 30 година, а посебно сада. Захваљујући начелнику Ради Савићу и општинском руководству омогућено нам је да урадимо ово“, изјавио је Панић.

Панић је рекао да, у сарадњи са општинским властима, мјештани желе да ураде дионицу пута у дужини од 400 метара, како би се путно увезали са раскрсницом која повезује Пељаве, Прибој и Тобут.

Укупна вриједност поменутих радова је око 200.000 КМ, а средства за њихово извођење су заједнички обезбиједили мјештани и општина Лопаре, у односу један према један.