ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ИЗГРАДЊУ 11 КУЋА УНИШТЕНИХ У КЛИЗИШТИМА

Начелник општине Лопаре Радо Савић потписао је данас уговоре за изградњу још 11 кућа породицама које су остале без домова у клизиштима и поплавама.

„Изградња ће ускоро почети и надам се да ће бити усељене до краја године“, рекао је Савић новинарима.

Према његовим ријечима, у Лопарама су до сада изграђене 72 и започете три куће, а процјена је да треба изградити 100 кућа на подручју општине како би сви угрожени у клизиштима и поплавама претходних година били стамбено збринути.

Савић је изразио наду да ће се у тој најмјери успјети, како би се до краја ријешило питање породица чије су штете на стамбеним објектима биле такве да се у њима не може живјети.

Он је истакао важност да се куће континуирано граде, те да општина испуњава своје обавезе, као и донатори, ЕУ и Влада Републике Српске.

„Општина Лопаре за сваку кућу издваја 5.000 КМ из локалног буџета, обезбјеђује локацију за изградњу за оне који немају свој плац и прикључке на комуналну инфраструктуру пут, струју, воду и канализацију“, навео је Савић.

Миладин Рикић из Прибоја, један од потписника уговора, рекао је новинарима да има петоро дјеце, да је његов дом уништило клизиште и захвалио општини и начелнику што су омогућили да се његовој дјеци сагради кућа.