СВЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Сутрашњи почетак нове школске године за 807 ученика у три основне школе и средњошколском центру са подручја Лопара, према закључцима са данашњег састанка начелника општине Раде Савића и његових сарадника са директорима поменутих установа, биће спремно дочекан.
„Данас смо разговрали са директорима основних школа и средњошколског центра у Лопарама о почетку школске године и новим околностима, како и на који начин, да се настава безбиједно одвија у оквиру прописаних мјера од стране надлежних органа“ – рекао је Савић
Он је изразио наду да ће све фунционисати како је замишљено, истичући да је општина обезбиједила безконтактне топломјере за школе, а за ђаке прваке пригодне поклоне. Разговарано је и о проблематици превоза ученика и договорено је да општина партиципира у цијени превоза ученика, као и ранијих година. „Скоро половина од укупног броја ученика користи превоз, а кад се дефинише коначан број знаћемо и колики ће то бити износ партиципације“ – додао је Савић.
„Све оно што је било до нас, сходно препорукама Института за јавно здравље Републике Српске, смо урадили и припремили и сутра школа, са потпуном спремношћу, дочекује ученике у први дан наставне године“ – изјавио је Мићо Стојишић директор Средношколског центра „Вук Караџић“ Лопаре.
Спремност за почетак школске године изразио и директор Основне школе „Вељко Чубриловић“ Прибој, Драган Јовић наводећи да су испоштоване све епидемиолошке мјере.
Сличног је става био и Драган Лукић, директор лопарске централне основне школе „Свети Сава“, уз наду да ће предузете мјере бити довољне и да очекује скору нормализацију наставе.