НAЧЕЛНИК САВИЋ УЧЕСТВОВАО СА САРАДНИЦИМА И ДИЈАСПОРОМ ЛОПАРА НА СКУПШТИНИ УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“

Начелник Лопара Радо Савић, заједно са сарадницима из ове мајевичке општине и дијаспоре, учествовао је данас у годишњој Скупштини Удружења матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Србије “Корени” која је одржана у онлајн формату у поводу двогодишњице одлуке формирања овог удружења.
Савић је изразио задовољство што је Удружење „Корени“, које има за циљ увезивања матице, дијаспоре и Срба региона прихваћено од свих и што га, према његовим ријечима, доживљавамо као своје и од њега очекујемо да, уз подршку институција Републике Србије и Републике Српске оствари своју мисију.
„Ми у Лопарама смо задовољни сарадњом са нашим завичајним удружењем ‘Мајевичана’ али ‘Корени’ су неопходни ради увезивања свих Срба и оних који их воле“ рекао је Савић.
Говорник на данашњој скупштини био је и директор Дома здравље Лопаре Желимир Нешковић који је предсједник „Корена“ у овој мајевичкој општини и члан предсједништва Савеза удружења.
Нешковић је истакао значај одржавања Скупштине због повезивања представника свих организација „Корена“ у Србији, региону и дијаспори и изразио очекивање њихове дубље сарадње у наредном периоду, у интересу јачања српског идентитета.
„Дом здравља Лопаре је урадио бројне пројекте заједно са мајевичком дијаспором и пријатаљем Лопара Мирославом Којадиновићем из Њемачке који су помогли у јачању инфраструктуре и опреме наше здравствене установе“, рекао је Нешковић.
Један од говорника на Скупштини био је успјешан привредник и хуманиста Мирослав Којадиновић из Њемачке који је пријатељ општине Лопаре и Републике Српске у којој је помогао бројне пројекте из области привреде, здравства и социјално-економске пројекте.
„Организација ‘Корени’ је ембрион којег требамо његовати од дјечака до савршеног човјека који ће радити на просперитету наших српских земаља“, рекао је Којадиновић.
На Оснивачкој скупштини Удружења матице, дијаспоре, Срба у региону и пријатеља Србије “Корени” одржаној у Новом Саду прошле године за предсједника је изабран Стојан Стевановић из Лопара који живи и ради у Швајцарској.