РЕНОВИРАНА ЗГРАДА У УЛИЦИ ЦАРА ДУШАНА 121

У Лопарама је реновирана још једна зграда у главној улици, за шта су станари прикупили око 20.000 КМ, а општина је лани помогла са 5.000 КМ, а још толико ће бити уплаћено у овој години, рекао је Срни начелник ове општине Радо Савић.
„Пројекат реновирања ове зграде кошта око 30.000 КМ, а урађен је нови кров и фасада са термоизолацијом, што је лијеп примјер наставка реализације пројекта започетог прије неколико година“, рекао је Савић.
Према његовим ријечима, циљ пројекта је да све зграде, изграђене у прошлом вијеку у Лопарама, добију нови кров умјесто азбестног, као и нову фасаду и олуке.
„На овај начин се, осим побољшања услова становања и здравља људи, води рачуна и о уштеди енергије, смањењу загађења и љепшем изгледу. Наставили смо на овај начин да подржавамо све заједнице етажних власника са по 5.000 КМ на овом пројекту“, рекао је Савић.
Савић је навео да ће заједнице етажних власника које раде и термоизолациону фасаду добити дупло више средстава, а општина ће подржати поново и оне који су раније урадили нови кров и фасаду без термоизолације, ако желе урадити пројекат утопљавања своје зграде ради уштеде енергије и смањења загађења животне средине.