МОЛИТВЕНО БАДЊЕ ВЕЧЕ У МАЈЕВИЧКИМ ХРАМОВИМА

У свим мајевичким храмовима вечерас је служено вечерње, након чега су освештани и наложени бадњаци.
У порти Храма Покрова Пресвете Богородице у Лопарама вечерње богослужење служио је старјешина храма протојереј-ставрофор Стево Јовић који је вјерницима честитао Божић уз поруку да се Христовим рођењем рађа љубав у свим православним хришћанима, вјерницима и људима добре воље.
„Овај Божић је раставио, како би то Његош рекао, од других Божића до сада слављених, због пандемије вируса корона у цијелом свијету која је људе добрим дијелом затворила у домове и саме у себе и све су молитве упућене да се та пошаст побиједи“, поручио је протојереј Јовић.
Налагању бадњака присуствовали су становници Лопара, као и људи из дијаспоре који празнике проводе у родном крају.
Начелник ове мајевичке општине Радо Савић наложио је бадњак и честитао најрадоснији хришћански празник Божић свештенству, монаштву и грађанима традиционалним поздравом „Мир Божији, Христос се роди!“.
„У вријеме радости божићних празника наша захвалност и искрене жеље упућене су свим нашим грађанима, мајевичкој дијаспори и породицама“, истакао је Савић.
Он је пожелио свим Мајевичанима да им Божић донесе мир у срца и породице, добро здравље, те да им подари снагу да истрају у изградњи љепше будућности.
Након вјерских обреда, ове године није организовано народно весеље уз музику и кувано вино због епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона.