ПЈЕСНИК ДЕЈАН АЛЕКСИЋ НА ПРОМОЦИЈИ ЧАСОПИСА

Пјесник Дејан Алексић из Краљева био је гост на промоцији у Лопарама 18. броја часописа за језик, књижевност и духовност „Бокатин Дијак“, за који је рекао да је прерастао локални значај.
Алексић је похвалио локалну заједницу што има слуха за одржавање овог часописа и навео да је „Бокатин Дијак“ познат на цјелокупном српском говорном подручју, приписујући за то велику заслугу пјеснику Слободану Јовићу и његовим сарадницима.
„Задовољство ми је што сам у Лопарама и што сам имао прилику да синоћ одржим пјеснички програм са овдашњом књижевном публиком“, рекао је Алексић.
Он је током првог боравка у Лопарама посјетио и начелника општине Раду Савића и пренио му сјајне импресије у смислу бриге за његовање културе и стваралаштва.
„Све је то важан чинилац идентитета заједнице“, рекао је Алексић новинарима.
Савић је током пријема за пјесника изразио задовољство његовим гостовањем пред публиком у Лопарама на представљању новог броја часописа „Бокатин Дијак“.
„Темељно је за свако друштво да се дјеца окрећу књижевности, да читају и да се образују, а ово је један од видова подршке нашој дјеци у Лопарама“, истакао је Савић.
Пјесник Дејан Алексић данас је читао поезију у Центру за културу Лопаре, дружио се са дјецом и тако им приближио књижевност.
Садржај 18. броја издања „Бокатин Дијак“ представили су главни и одговорни уредник Слободан Јовић и уредник рубрике за духовност часописа Марко Томић.