СНИМАЊЕ СПОТОВА ЗА „РИТАМ ЕВРОПЕ“

У Лопарама је одржано снимање спотова дјеце Српске за „Ритам Европе“, највеће дјечије музичког такмичења овог типа у Европи.
Снимање спотова је трајало два дана, а обавило се на различитим локацијама на подручју Лопара и Мајевице.
Директор програма Ритам Европе Игор Карадаревић је рекао да после два напорна цјелодневна снимања на територији цијеле општине Лопаре, која је прошле године захваљујући Марији Томић и армији њених навијача, постала мјесто збивања музичких младих звијезда Републике Српске може рећи само једно велико ‘Браво’.
„Снимали смо на четири локације у Лопарама и све ћемо то оставити гледаоцима на РТРС-у да дају свој суд, у можда, рекордном нивоу гледаности икада“, нагласио је Карадаревић.
Он је саопштио да су дјеца из 15 градова и општина Српске, у претходна два дана, долазила по плану и програму за снимање и остајала до касних предвечерњих сати, те да су млади Лопара, Шамца, Брода, Приједора, Градишке, Котор Вароши, Језера, Невесиња, Пала, Сокоца, Фоче, Хан Пијеска, Бијељине, Угљевика и Братунца били више него на висини свога задатка.
Дјецу су пратили њихови родитељи, координатори, другарице и другари.
Долазили су колима, мини-бусевима, комбијима, а шминкери и костимографи су били нон-стоп уз дјецу.
Тим Ритма Европе их је угостио на коктелу и ручку, а потом су се учесници овог каравана упутили у своје градове.
„Мислим и сигуран сам да радимо савршену ствар за омладину Српске“- закључио је Карадаревић.
„Снимање спотова прошло је у најбољем реду. Заиста смо уживали у сваком дијелу снимања, како ми, тако и сви остали уцесници из осталих општина“ изјавила је Марија Томић, прошлогодишња побједница Ритма Европе.
Она је рекла да су се учесници и млади из Лопара трудили да се гости осјећају као у свом граду и да са нестрпљењем очекује само финале такмичења.
Оља Бабић и Валентина Матић, представнице Братунца, у један глас су истакле да је на снимању у Лопарама енергија била посебна. Иако је вријеме било топло, није им сметало да уживају у снимању. Такође им је велико задовољство што су упознале неколицину такмичара који су изванредни, те да су локације на самој опшини Лопаре јако специфичне и имају завидну љепоту природе.
„Имали смо ту част да, као домаћини, претходна два дана угостимо и будемо дио снимања спотова за само финале такмичења Ритам Европе“, истакла је Жељка Савић, координатор општине Лопаре.
Она је рекла да су снимања обављена на различитим локацијама у Лопарама као што су Базени „Октопус“, црква рођења Пресвете Богородице у Мачковцу, центар Лопара, али и на неколико локација на периферији општине Лопаре.
Дијелови спота Марије Томић су снимани са младима из Лопара.
„Тим Ритма Европе и општина Лопаре имају одличну сарадњу, а циљ и жеља је да се укључује што више младих у реализацију такмичења, што доприноси изградњи чврстих веза измедју градова у Српској“, закључила је Савићева.