КОЈАДИНОВИЋ ДАРОВАО МОТОКУЛТИВАТОР И ПЛАСТЕНИК САМОХРАНОЈ МАЈЦИ ИЗ ПРИБОЈА

Привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић даровао је самохраној мајци Зинаиди Богдан Миљановић из Прибоја код Лопара мотокултиватор и пластеник.
Он већ неколико година помаже људима како из ове локалне заједнице, тако и широм Републике Српске и БиХ.
Након уручења Којадиновић је рекао новинарима да је у контактима са начелником општине Лопаре Радом Савићем и његовим сарадницима сазнао за животну причу Зинаиде Миљановић, чији је муж преминуо од корона вируса, а она остала са троје дјеце од којих је двоје малољетно.
„Одлучио сам се, заједно са њима, да донирам мотокултиватор и пластеник да би та четворочлана породица могла да живи и преживи“, навео је Којадиновић.
Он је рекао да је то велика ствар за ту породицу, а мала одрицања за њега и локалну заједницу и упутио апел свима који могу да помогну да у вријеме празника направе радост за Миљановиће.
„Бавим се хуманитарним радом, архитекта сам по занимању, живим и радим у Њемачкој, а родом сам из Теслића, међутим Лопаре су ме приграбиле себи тако да могу рећи да сам скоро и становник Лопара“, додао је Којадиновић.
Испред општинске управе Лопаре ријечи захвалности на овом хуманом гесту упутио је Желимир Нешковић, одборник у Скупштини општине.
Он је рекао да је Којадиновић пријатељ општине Лопаре, бројних институција и грађана ове локалне заједнице.
„Донација господина Којадиновића ће помоћи овој породици да прошири своју пољопривредну производњу, за коју постоји обезбијеђено тржиште“, истакао је Нешковић.
Зинада Миљановић се захвалила на донацији и навела да она за њу представља радост и да ће јој бити од велике помоћи.
„Бавим се пољопривредом и нисам имала мотокултиватор и све сам то ручно радила“, додала је Миљановићева.