ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ

Општина Лопаре и Фондација „Мозаик“ су организовали потписивање уговора са осам неформалних група младих, које ће реализовати исти број друштвено корисних пројеката кроз активности Омладинске банке Лопаре.
Сања Којић, менаџер пројекта Омладинске банке фондације „Мозаик“, је саопштила да је потписано осам уговора и уручени чекови чија је укупна вриједност 19.182 КМ, од којих је тражени фонд 11.842 КМ, док су неформалне групе кроз доприносе, односно новац, робу или услугу обезбједиле 7.340 КМ.
Она је позвала заинтересоване да се пријаве за микробизнисе и навела да у фонду има 4.000 КМ, а млади могу аплицирати како би основали своје самостално предузеће или пољопривредно-комерцијално газдинство.
„Настављамо дугогодишњу сарадњу са Омладинском банком Лопаре“, додала је Којићева.
Жељка Савић, координатор Омладинске банке Лопаре, је навела да су овогодишњи пројекти успјешно прошли и да су веома занимљиви, а посебно је истакла пројекат „Нисте сами“, који помаже старим лицима у ресоцијализацији и укључивању у друштвени живот и активности, те пројекте „Шах клуб“ и „Прес центар“.
Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Лопаре Жељко Керовић је нагласио да је путем Омладинске банке реализовано 70 пројеката од 2012. до 2021. године.
„Ове године потписни су уговори за осам нових пројеката, а уколико буде још заинтересованих има простора, поред тога постоји и могућност за два микробизниса“, рекао је Керовић.