НЕШКОВИЋ ПРЕДСТАВИО ОПШТИНУ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ СРБИЈЕ И СРПСКЕ КУЛТУРЕ“ У ПАРИЗУ

У оквиру манифестације „Дани Србије и српске културе“ у Паризу синоћ (22. јуна) је представљена изложба експоната и туристичко привредног потенцијала општине Лопаре.
„У презентацији општине Лопаре представљени су привредни, а нарочито туристички, културни и друштвени ресурси локалне заједнице“, саопштио је новинарима Желимир Нешковић, који је у свечаној сали цркве „Свети Сава“ представио поменуту локалну заједницу.
Он је говорио о односу матице и општине Лопаре са својом дијаспором и навео 15 пројеката које су Мајевичани из дијаспоре спровели на подручју своје локалне заједнице, а они су засновани на изградњи инфраструктуре, стамбеним објектима, свадбеном салону, базенском комплексу за купање, хладњачи, инвестицијама у област пољопривреде и воћарства и привредним субјектима из области металске индустрије. Нешковић је истакао да су Лопаре један од најбољих примјера сарадње матице и дијаспоре, те да је Удружење Мајевичана у Швајцарској носилац те сарадње, како у области привредних улагања, тако и на хуманитарном плану.
Наведеном догађају у Паризу, у организацији Савеза Срба Француске, присуствовали су свештеници Српске православне цркве, књижевници српског поријекла који живе и раде у Француској, као и умјетници који учествују у програму „Караван културе“, који у организацији Удружења „Корени“, предводи Петар Гојковић и спроводи се у неколико градова широм Европе.