У ПЕТАК ПРОМОЦИЈА РОМАНА БРАНКА СТАНКОВИЋА „ТИГАР СА БОЈАНЕ“

Писац историјских романа Бранко Станковић, који ради као орални хирург-стоматолог у Лопарама, представиће домаћој публици у петак, 4. новембра, нову књигу „Тигар са Бојане“.
Станковић је рекао Срни да је нова књига биографија академика Каплана Буровића који је преминуо у августу, али истовремено и криминалистички роман који говори о трговини органима од стране албанске мафије и криминалаца за вријеме рата на Косову и Метохији и послије рата на сјеверу Албаније.
Књига је добитник друге награде на „Дринским књижевним сусретима“, а биће промовисана у Центру за културу Лопаре.
За наступ на Београдском сајму књига Станковић је навео да је био изузетан и врло посјећен.
„На промоцији романа `Врежа`, који је добитник награде `Златна сова` за прошлу годину, специјални гост била је Марија Јововић из Аргентине, зато што је тема романа прича о њеном оцу Благоју Јововићу, такозваном аргентинском осветнику, који је 10. априла 1957. године у предграђу Буенос Ајреса пуцао на чувеног усташког злочинца Анту Павелића, који је од посљедица рањавана умро 1959. године у Мадриду“, истакао је аутор.
Станковић је рекао да је на сајамској промоцији био и Бабкен Симоњан, почасни конзул Србије у Јеревану, чувени преводилац и писац, Јермен који је много везан за Србију и српско књижевно стваралаштво, представници јерменске заједнице, поштоваоци традиције Српске краљевске војске који су били у униформама, као и бројне познате личност из свијета политике и бизниса.