СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕНО ПРОБИЈАЊЕ ТРАСЕ ПУТА ЗА БУСИЈУ

На Бусији, једном од врхова планине Мајевице, свечано је обиљежено пробијање трасе пута у дужини 6 километара који ће водити до туристичког комплекса, који се гради, гдје је инвеститор фирма “Green Hills” д.о.о., власника Светозара Остојића – Ћеке, уз подршку општине Лопаре и Владe Републике Српске.
„Данас је завршено пробијање трасе, веома захтјевног посла и пуштан је у промет мост, који је направљен средствима Јавне установе Воде Српске“, рекао Остојић.
Он је захвалио свим извођачима радова и свим учесницима у пројекту и изразио наду да ће пробијена дионица бити асфалтирана за годину и шест мјесеци.
Остојић је саопштио да је урађена траса ски стазе у дужини од 800 метара, а најавио је да ће, поред тога што је урађено у претходном периоду, на Бусији бити изграђени ски лифтови, вјештачко језеро за осњежавање, терени за спортове са лоптом, љетње боб стазе и ски стазе, апартманско насеље и хотел.
„За прву фазу је предвиђена ергела коња и огледно мајевичко имање гдје ће бити заступљене све домаће животиње из нашег краја од кокошки и друге перади, коза, оваца и крава. Сви производи из њега ће ићи на трпезу у туристичком комплексу“, каже његов творац Светозар Остојић – Ћеко.
Начелник општине Лопаре Радо Савић се, у свом обраћању присутним званицама, присјетио Форума менаџера, који је одржан прије неколико година у Бијељини, на којем му је Остојић изнио своју идеју.
„Ево дошли смо у фазу из које нема повратка, сигурно је да ће овај пројекат заживјети“, рекао је Савић и најавио даљу подршку локалне заједнице пројекту који је заједнички циљ свих, без обзира на страначку припадност.