ИЛИЈА ДЕСПОТОВИЋ ОСНИВАЧ КЛУБА У ОБАРАЊУ РУКЕ „МАЈЕВИЧКИ СОКОЛОВИ“ ОСТВАРИО ИЗУЗЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ У 2022. ГОДИНИ

Илија Деспотовић оснивач клуба у обарању руке „Мајевички соколови“, као такмичар, у 2022. години је постигао изузетне успјехе у овом спорту.
„Освојено шест великих такмичења на разним турнирима. У Лопарама сам освојио такмичење у фебруару, државно првенство Србије у ИФИ десном и лијевом руком, као апсолутни шампион, у марту, такмичење на Мачковом камену у јулу, гдје сам био први у својој категорији, затим Шабачку регату, гдје сам такође био први у апсолутној категорији десном руком, лијевом други, а освојио сам трећа мјеста у бацању камена са рамена и скоку у даљ. У октобру, на такмичењу у Петковици, сам освојио прво мјесто у апсолутној категорији десном руком и друго мјесто лијевом руком“, истакао је Деспотовић.
Он каже да је као шлаг на торту дошло највеће међународно такмичење Шабац Опен у новембру, гдје је у апсолутној категорији освојио прво мјесто десном руком, а у категорији до 90 килограма прво мјесто лијевом руком.
Деспотовић је у децембру на супер мечевима у Богатићу побиједио са по 6:0, мађара Сзтанек Адама и Страхињу Ергарца из Србије и тако завршио ову годину. Он је нагласио да су Мајевички соколови били веома успјешни као клуб.
„Издвојио бих оне најпосвећеније и најбоље са освојеним медаљама Милана Симића, Предрага Јовића који су се такмичили као јуниори, те Александара Димковића, Славку Седларевића, Жељка Симеуновићу и Срђана Бојића. Од жена запажене резултате је постигла Стана Деспотовић која је освојила треће мјесто на Државном првенству у марту. Она је освојила друго мјесто на Шабачкој ( Мишарској) регати и треће мјесто на Мачковом камену код Љубовије “, додао је Деспотовић.
Он је напоменуо да у клубу има чланова из других општина, а најуспјешнији су Стевица Алексић и Жељко Симеуновић.
Деспотовић се захвалио општини Лопаре на подршци око завршетка регистрације клуба као и превоза на такмичења.
Очекује даљу сарадњу са Српском Унијом за обарање руке на челу са Милошем Зељићем, који је доста млађе популације увео у ову спортску дисциплину.
Клуб у обарању руке „Мајевички соколови“ своје тренинге одржава редовно у сали Основне школе „Свети Сава“ Лопаре.
„Желим организовати веће такмичење у Лопарама крајем јануара 2023. године, гдје би се окупило што више људи који се желе опробати у овом спорту. Очекујем подршку и помоћ општине Лопаре и добрих људи“, закључио је Деспотовић.