САВИЋ: НОВА РАДНА МЈЕСТА СУ ПРИОРИТЕТ

Начелник Лопара Радо Савић посјетио је данас у швајцарском мјесту Унтервазу фирму чији је власник привредник из мајевичког краја Радислав Ђокић.
Након обиласка фирме која се бави металском обрадом и простире се на 500 квадратних метара Савић је рекао новинарима да Ђокић има фирму у Лопарама која запошљава 15 радника те да планира проширење отворањем нове производне хале.
„Ђокић је примјер привредника који је успио у дијаспори али није заборавио свој завичај и родни крај па је отворио и фирму у Лопарама“, напоменуо је Савић.
Он је нагласио да је разлог данашњег састанка са Ђокићем проширивање производног погона у Лопарама.
„Ми из општинске управе, учинићемо све да помогнемо Ђокићу у циљу отварања нових радних мјеста, а управо је то приоритет у нашем раду“, рекао је Савић.
Радислав Ђокић је и предсједник Удружења „Мајевичана“ који нису заборавили родни крај и који сарађују са општином Лопаре да би се према његовим ријечима оживјела привреда у завичају.
„Од 2010. године сам власник фирме у Швајцарској а у 2014. години сам отворио и погон у Лопарама и на тај начин направио двије фирме које међусобно зависе једна од друге, а тај посао је дао 15 радних мјеста. Мој циљ је проширење посла у Лопарама“, рекао је Ђокић.
Он је истакао одличан однос дијаспоре и општине Лопаре и посебно начелника Савића.