ЗА ДВА ПРОЈЕКТА ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА 20.000 КМ

У Лопарама су данас потписана два уговора којим су општина и УСАИД обезбиједили 20.000 КМ подршке за покретање и развој бизниса жена из маргинализираних група.

Подршка од по 10.000 КМ дата је за отварање фризерског салона и производно-прерађивачку ђелатност на сушењу воћа, поврћа, шумских плодова и биља.

Представник УСАИД-а Ада Хамидовић рекла је новинарима да су Лопаре једна од девет локалних заједница у БиХ које учествују у Програму подршке маргинализованим групама, чији је фонд 540.000 КМ, а формиран је заједничким средствима УСАИД-а и тих локалних самоуправа.

Начелник општине Лопаре Радо Савић изразио је задовољство почетком реализације пројекта са фондом од 80.000 КМ, од чега је из буџета општине издвојено 40.000 КМ и исто толико је уложио УСАИД.

„Ово је прилика за све жене које имају неку специфичну идеју о бизнису која ће бити подржана са 10.000 КМ“, рекао је Савић.

Ријеч је о подршци у развоју бизниса за жене са инвалидитетом, мајке особа са инвалидитетом, жене из руралних подручја, жртве насиља, те незапослене младе жене.