НАПРЕДУЈЕ ИЗГРАДЊА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА

Начелник општине Лопаре Радо Савић и предсједник локалног парламента Миленко Ристић посјетили су протојереја-ставрофора Стеву Јовића, архијерејског намјесника тузланског.
Они су том приликом обишли објекат парохијског дома у Лопарама, који је у изградњи, и заједно се увјерили у добру динамику радова.
Прота Стево Јовић је изразио задовољство због радова који су узнапредовали. Према његовим ријечима активности на изградњи су почеле прошле године када су завршени темељи.
„Захваљујући нашој локалној заједници, руководству на челу са начелником Радом Савићем и предсједником Скупштине општине Миленком Ристићем и њиховим сарадницима, урадили смо не само темеље, него и прву, другу и трећу плочу“, рекао је свештеник Јовић.
Пошто су завршени приземље и спрат он је изразио наду да ће се у догледно вријеме извршити укровљавање, како би се избјегло да изграђено страда у зимском периодом и лошим временским условима.
„Позивам овим путем наше парохијане и привредне субјекте да помогну, колико могу, да би се урадило нешто што ће остати будућим генерацијама“, додао је прота Јовић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да је веома задовољан начином на који се изводе радови на поменутом објекту и апеловао на све Мајевичане, гдје год били, да помогну изградњу парохијског дома како би у што скорије вријеме био завршен.
За изградњу парохијског дома у Лопарама из локалног буџета издвојено је 30 000 КМ.