ЕПИСКОП ФОТИЈЕ ПРИМИО У ПОСЈЕТУ НАЧЕЛНИКА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио је у Епархији зворничко-тузланској у Бијељини г. Раду Савића, начелника општине Лопаре, са којим се задржао у срдачном разговору.
Након састанка Савић и Епископ Фотије сагласни су да је однос Епархије зворничко-тузланске и општине Лопаре одличан.
На данашњем састанку начелник Савић извјестио је Епископа Фотија о наступајућим догађајима који ће се одржати за крсну славу општине Лопаре – Светог великомученика Георгија која се прославља 06...

Детаљније

У РЕГИОНУ ЛОПАРЕ ПРЕДСТАВЉЕНЕ КАО ОПШТИНА ПРИМЈЕР ПОВЕЗИВАЊА СА ДИЈАСПОРОМ

У општини Лопаре је захваљујући помоћи дијаспоре реализовано 12 инвестиционих пројеката, који доносе радна мјеста, приходе и нове прилике за пословну сарадњу, рекао је данас начелник ове општине Радо Савић.
Он је на бизнис форуму дијаспоре рекао да су Лопаре у региону примјер добре праксе повезивања са дијаспором, саопштено је из ове општине.
„Лопаре су општина са великом дијаспором и то су људи који су помогли свој крај кроз хуманитарне пројекте, донације, повезивање са инвеститорима и директним улагањима у...

Детаљније

ОПШТИНА ЛОПАРЕ СУТРА НА БИЗНИС ФОРУМУ О ДИЈАСПОРИ

Како инвестиције диајспоре доприносе економском развоју локалних заједница широм Босне и Херцеговине?Представљање Општина Лопаре предвиђено је онлајн у времену од 12:55 до 13:50 часова.

Детаљније

У АКЦИЈИ „ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ ПОДИЈЕЉЕНО 100 САДНИЦА

Подјелом 100 садница бијелог јасена грађанима, општина Лопаре се прикључила акцији „Посади свој хлад“ коју спроводи невладина организација „Зелени развојни центар“.
Начелник Лопара Радо Савић симболично је уручио прву садницу и изразио задовољство што у акцији озелењавања учествује много младих.
Савић је захвалио организаторима и свим компанијама које су подржале ову друштвено одговорну акцију с циљем да се озелене мјеста живљења и тако допринесе побољшању здравља грађана...

Детаљније

МАРИЈА ПРЕДСТАВЉА ЛОПАРЕ ЛЕНИНОМ ПЕСМОМ

Највеће дјечије музичко такмичење у Републици Српској „Ритам Европе“ ове године се одржава у Лопарама.
То је заслуга прошлогодишње побједнице лопарчанке Марије Томић, која ће поново представљати свој град и општину на овом престижном музичком догађају.
„Ово је права прилика да се наша општина још једном промовише“, рекао је бројним новинарима Радо Савић, начелник општине Лопаре на редовном медијском представљању такмичења „Ритам Европе“...

Детаљније

ПОСТЕПЕНО УБЛАЖАВАЊЕ МЈЕРА


Општински штаб за ванредне ситуације Лопаре одржао је данас сједницу на којој је констатовано да се епидемиолошка ситуација на подручју ове општине и даље погоршана, али тренјутно стабилна.
Под епидемиолошким надзором је 72 лица, од којих је 29 позитивно на вирус корона, а 5 лица на болничком лијечењу.
На сједници су потврђене мјере Републичког штаба за ванредне ситуације којима се до 15...

Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ

Јавни позив за подношење захтева за новчану помоћ социјално угроженимнезапосленим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске од прве до пете категорије, млађим од 60 година.

Детаљније

ПРЕМИНУО ГОРАН ПАЛА МАКСИМОВИЋ, ДУГОГОДИШЊИ ОДБОРНИК У СО-е ЛОПАРЕ

Данас је у 51. години живота преминуо Горан Пала Максимовић, дугогодишњи одбрник у СО-е Лопаре.
Пала је био учесник одбрамбено-отаџбинског рата. 1993. године је тешко рањен и остао трајни инвалид рата.
Обављао је дужност одборника у СО Лопаре у неколико мандата, а и дужност потпредсједника Скупштине општине Лопаре у мандатном периоду 2012. – 2014, као и у периоду од 2016. до 2020. године.
Био је секретар ОО СДС Лопаре од 2000.године.Иза себе је оставио супругу и два сина...

Детаљније

У ПЕТАК 09.04.2021.ГОДИНЕ БЕСПЛАТНА ПОДЈЕЛА САДНИЦА ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД !

Подјела садница ће бити организована 9. априла у 12 часова на паркингу испред општине Лопаре.Позивамо све заинтересоване грађане да присуствују јавној подјели садница која ће бити само на тај дан у назначеном времену.
Више о акцији на линку-https://posadisvojhlad.ba/ или на -https://www.instagram.com/p/CNA4iM9leOX/О АКЦИЈИ ПОСАДИ СВОЈ ХЛАДЕколошка криза је стварност. Стварност у којој је важно предузети велике кораке. Стварност где је неопходно ширити свест о кризи у којој се налазимо...

Детаљније

ПОГОРШАВА СЕ ЕПИДЕМИОЛОШКА СИTУАЦИЈА

Општински штаб за ванредне ситуације Лопаре одржао је данас сједницу на којој је констатовано да се епидемиолошка ситуација на подручју ове општине погоршава и да је неопходно веће поштовање епидемиолошких мјера како би се ситуација изазвана пандемијом вируса корона стабилизовала.
Под епидемиолошким надзором је 71 лице, од којих је 29 позитивно на вирус корона, а 3 лица на болничком лијечењу.
На сједници су потврђене мјере Републичког штаба за ванредне ситуације ко...

Детаљније