DEVETI DAN POTRAGE ZA NESTALIM NEĐOM CVJETINOVIĆEM

Neđo Cvjetinović, nestao je 24.06.2022. godine, kada se udaljio od kuće tražeći gljive u obližnjoj šumi, u selu Veselinovac, opština Lopare.
Njegov nestanak je policiji u Loparama prijavio sin 24.06.2022.godine u večernjim časovima.
Odmah je organizovana potraga u kojoj su pored sinova, učestvovali policajci PS Lopare i vatrogasci-spasioci iz Lopara.
Potraga je nastavljena i sledećih dana uz učešće pripadnika MUP-a Republike Srpske, Republičke uprave civilne zaštite, GSS Bijeljina i Jahorina, GSS i civilne zaštite Brčko Distrikta, He...

Detaljnije

KONFERENCIJA BEBA SA 60 UČESNIKA

Šesta konferencija beba u Loparama održana je ispred Centra za kulturu.
Kako saopšteno iz nadležnih službi opštine Lopare, koja je organizator manifestacije uz podršku Centra za kulturu, na spisku za ovaj događaj se našlo 60 beba, što je porast broja za skoro jednu trećinu u odnosu na prethodne godine.
Vuković Vasilije iz Lopara se okitio titulom predsjednika i tu će dužnost „vršiti“ do naredne konferencije.
On je najmlađa beba, rođen 12. maja 2022...

Detaljnije

ŠESTI DAN POTRAGE ZA NESTALIM NEĐOM CVJETINOVIĆEM

I šesti dan potrage za nestalim Neđom Cvjetinovićem iz Lopara nije dao rezultate. U današnjoj potrazi su učestvovali predstavnici Republičke uprave Civilne zaštite, Gorske službe spašavanja iz Bijeljine, Gorske službe spašavanja i Civilne zaštite Brčko Distrikta, Policijske uprave, Doma zdravlja Lopare, Teritorijlnih vatrogasknih jedinica Lopare i Ugljevik, Opštinske uprave Lopare, ŠG Majevica, lovačkkog udruženja i mještani, ukupno 180 lica.Potraga za nestalim Neđom Cvjetinovićem će se nastaviti i sutra. Kontakt osoba za informacije je Željko Kerović 065539967, saopšteno je iz opštinskog štaba...

Detaljnije

VIDOVDAN – KRSNA SLAVA HRAMA U RASTOŠNICI

U majevičkom selu Rastošnica obilježen je Vidovdan, krsna slava crkve Svetog velikomučenika kneza Lazara.„Rastošnička parohija je do 1992. godine bila samostalna i brojala je preko 750 domaćinstava, danas na žalost pod silom terora narod je raseljen i izbjegao i ostalo je svega 65 kuća u kojima živi ukupno oko 120 stanovnika“, rekao je protojerej-stavrofor Zoran Ilić, paroh Pribojske parohije kojoj sada pripada i Rastošnica. On je naveo da to selo proživljava sudbinu svih sela Federacije BiH u kojima žive Srbi i da u ostvarivanju svojih prava nailaze na velike poteškoće.„Planiramo da, uz pomoć parohijana, pored crkve graditi Svetosavski dom...

Detaljnije

KONFERENCIJA BEBA U PETAK

Opština Lopare poziva sve roditelje djece starosti do 12 mjeseci, sa teritorije opštine Lopare, da u petak 01.07.2022. godine u 09,30 časova, ispred Centra za kulturu i informisanje u Loparama, prisustvuju KONFERENCIJI BEBA.
Roditelji treba da dođu sa djecom i dokumentom koji dokazuje datum rođenja djeteta (rodni list, zdravstvena knjižica…)
PROGRAM KONFERENCIJE:
– Pozdravna riječ organizatora,
– Registracija učesnika,
– Izbor predsjedništva Konferencije i dodjela pok...

Detaljnije

ODRŽAN ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE

Četvrti dan potrage u kome je učestvovalo 29 ljudi (zaposleni OU Lopare i Javnih ustanova, vatrogasci, policija) za nestalim Neđom Cvjetinovićem, bez rezultata.
Danas je u Loparama održan i sastanak načelnika opštine Rade Savića sa načelnikom policijske uprave Bijeljina Stjepanom Terzićem o daljim aktivnostima na potrazi za nestalim sugrađaninom.
Na sjednici štaba su analizirane dosadašnje aktivnosti i dogovoren obim potrage za 28.06.2022...

Detaljnije

TREĆI DAN POTRAGE ZA NESTALIM NEĐOM CVJETINOVIĆEM

Treći dan potrage za nestalim Neđom Cvjetinovićem završen je neuspješno.
U današnjoj potrazi učestvovalo je 120 ljudi, i to predstavnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, MUP-a RS, vatrogasci iz Ugljevika i Lopara, Helikopterski servis RS, GSS Bijeljina, kao i GSS Jahorina, radnici ŠG „Majevica“ Lopare, lovci i mještani.
Na štabu za vanredne situacije opštine Lopare dogovoren je nastavak potrage za sutra 27.06.2022. godine ispred PS Lopare, od 8 časova, kao i prekosutra 28.06.2022.god...

Detaljnije

VETERANI PARTIZANA POBJEDNICI PRVOG FUDBALSKOG TURNIRA „GORAN MAKSIMOVIĆ –PALA“

Pobjednik Memorijalnog fudbalskog turnira veterana „Goran Maksimović – Pala“ u Loparama je ekipa beogradskog Partizana.
Veterani fudbalskog kluba Partizan su u finalu pobijedili ekipu fudbalskog kluba Obarska iz Velike Obarske boljim izvođenjem penala ukupnim rezultatom 5:4, nakon neriješenog rezultata u regularnom dijelu 1:1.
Prethodno je u utakmici za treće mjesto ekipa Železnika iz Beograda bila bolja od domaće Majevice rezultatom 1:0...

Detaljnije

SAVIĆ: RADOSNI SMO ŠTO JE NAŠ DUHOVNI PASTIR DANAS SA NAMA

Povodom 140 godina od od osveštanja Sabornog hrama u Tuzli, služena je Sveta arhijerejska liturgiji, koju je predvodio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.
Ovoj svetkovini je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji izrazio zadovoljstvo što je patrijarh Porfirije došao u Tuzlu i time uveličao jubilej Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice.
„Radosni smo što se ovdje okupilo ovoliko Srba i što je naš duhovni pastir danas sa nama“, rekao je Savić...

Detaljnije

SLUŽEN PARASTOS ZA POGINULE BORCE IZ SELA PIRKOVCI

Ispred spomenika, na kome su uklesana imena 10 poginulih boraca, u selu Pirkovci kod Lopara je služen parastos i položeno cvijeće.
Risto Radić, predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare, je rekao da se na današnji dan (25. jun) služi parastos i obilježava sjećanje na stradale borce iz ovog mjesta u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, jer je na taj dan 1995. godine izvršen napad na položaje čete čiji su pripadnici bili iz Pirkovaca.
„I...

Detaljnije