OBILJEŽEN 9.JANUAR DAN REPUBLIKE SRPSKE

Povodom 9. Januara Dana Republike Srpske ispred spomenika, poginulim borcima u proteklom odbrambno- otadžbinskom ratu, u Loparama predstavnici Opštinske boračke organizacije, rukovodstva opštine i građani su položili cvijeće.
Prijem u Centru za kulturu je organizovao načelnik opštine Lopare Rado Savić, gdje je povodom Dana Republike upriličena izložba „Portreti Patrijarha Pavla“.
„Ne samo nakon 30 godina, nego svake godine i svakodnevno treba raditi na jačanju Republike S...

Detaljnije

NAČELNIK SAVIĆ ČESTITAO BOŽIĆ

Radosnim hrišćanskim pozdravom „Mir Božji, Hristos se rodi!“, načelnik opštine Lopare Rado Savić čestitao je, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, vjernicima, svima na Majevici i u dijaspori Božić i poželio da praznik Hristovog rođenja provedu u radosti i blagostanju sa svojim najdražima.
„Dragi građani opštine Lopare, braćo i sestre, želim vam srećne predstojeće praznične dane, neka Božić u vaša srca i domove unese mir, ljubav i blagostanje, da u zdravlju i radosti sa svojim najdražima provedete jedan od najvećih hrišćanskih praznika,...

Detaljnije

BADNJE VEČE NA MAJEVICI U DUHU TRADICIJE

Tradicionalno, u svim majevičkim hramovima na Badnje veče je služeno večernje bogosluženje, nakon čega su osveštani i naloženi badnjaci.
U Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Loparama večernje bogosluženje služio je starješina hrama protonamjesnik Spasoja Radovanović.
„Sama simbolika bogosluženja u našim hramovima jeste da se unese toplina ljubavi božije u svačiji dom, kao što je bila toplina ljubavi kada su mudraci došli i darivali bogomladenca Hrista“, poručio je sveštenik Radovanović vjernicima...

Detaljnije

UDRUŽENJE MAJEVIČANA DONIRALO PEČENICE

Udruženje Majevičana u Švajcarskoj je, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, doniralo 56 pečenica za 85 domaćinstava opštine Lopare.
Vasilija Obrenović, član udruženja i jedan od organizatora ove aktivnosti je saopštio da su pečenice donirane porodicama slabijeg imovnog stanja.
On je naveo da su Pribojska i Tobutska parohija sa svojim sveštenicima i crkvenim odborima učestvovale u sječenju i dostavi pečenica do kuća.
Obrenović je...

Detaljnije

PLANINARSKI POHOD PO MAJEVICI

Već 12-u godinu, drugog dana januara Slobodan Simikić, planinar i zaljubljenik u prirodu, organizuje planinarski pohod po Majevici nastojeći svake godine da se ide drugom stazom, kako bi upoznao planinare sa prelijepim predjelima Majevice.
„Ove godine, želja je bila da, osim lijepih predjela koje imamo, pokažemo i izvanredna djela divnih i nesebičnih ljudi. Tako nam je ciljna tačka bila izletište na Žutavci koje je velikodušno uredio sa značajnim finansijskim sredstvima Lazo Lazić, mještanin i dobrotvor...

Detaljnije

TRADICIONALNA SJEČA BADNJAKA NA MAJEVICI

U Priboju kod Lopara je organizovana tradicionalna sječa badnjaka, koju već jedanaestu godinu zaredom priređuju Pribojska parohija i Mjesna zajednica Priboj. Nakon sječe badnjak je dovezen i unijet u crkvenu portu ispred Hrama rođenja Presvete Bogorodice u ovom majevičkom mjestu.„Badnjak su moji parohijani odsjekli u blizini Manastira u Rožnju“, rekao je protojerej-stavrofor Zoran Ilić, paroh pribojski. On je saopštio da se prinošenje badnjaka tradicionalno obavlja na dan kada se proslavlja Sveti Ignjatije Bogonosac i pozvao parohijane da se na Badnje veče okupe kod Hrama u Priboju, kada će se badnjak naložiti. Jedan od organizatora sječe Goran Tasovac, zamjenik načelnika opštine Lopare, je izrazio nadu da će badnjak svima donijeti dobro zdravlje, što je u ovim godinama najpotrebnije...

Detaljnije

SREĆNI PRAZNICI

Detaljnije

DODJELA PRAZNIČNIH PAKETIĆA NAJMLAĐIM STANOVNICIMA OPŠTINE

Za svu djecu opštine Lopare starosti do deset godina obezbijeđeni su paketići, koji su podijeljeni u mjesnim zajednicama, centralnim i područnim školama ove lokalne zajednice.
„Opštinska uprava je pripremila oko 500 paketića, a ove godine je izostala tradicionalna podjela paketića u Centru za kulturu zbog poštivanja epidemioloških mjera“, saopštio je Željko Kerović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Lopare...

Detaljnije

PODIJELJENI PAKETIĆI U PELJAVAMA

U područnoj osnovnoj školi u Peljavama kod Lopara podijeljeni su paketići za djecu iz ove mjesne zajednice.
Djed Mraz je paketiće uručio za 20 mališana, a dodjeli paketića je prisustvovala odbornik u SO-e Lopare Nataša Delić Lujić, roditelji i učiteljica Sandra Tomić.

Detaljnije

USPJEŠAN RAD SKUPŠTINE OPŠTINE LOPARE U 2021. GODINI OKONČAN DESETIM ZASIJEDANJEM

Desetom sjednicom Skupštine opštine Lopare završen je uspješan rad lokalnog parlamenta u 2021. godini.
Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je zahvalio svim odbornicima na dobrom radu i uspješno završenim obavezama za godinu koja je na izmaku.
Između ostalog, usvojen je izvještaj o izvršenju budžeta loklane zajednice za prva tri kvartala u 2021. godini, kao i prijedlozi programa rada Skupštine i Načelnika opštine Lopare za narednu godinu...

Detaljnije