EPISKOP FOTIJE PRIMIO U POSJETU NAČELNIKA OPŠTINE LOPARE

Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije primio je u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj u Bijeljini g. Radu Savića, načelnika opštine Lopare, sa kojim se zadržao u srdačnom razgovoru.
Nakon sastanka Savić i Episkop Fotije saglasni su da je odnos Eparhije zvorničko-tuzlanske i opštine Lopare odličan.
Na današnjem sastanku načelnik Savić izvjestio je Episkopa Fotija o nastupajućim događajima koji će se održati za krsnu slavu opštine Lopare – Svetog velikomučenika Georgija koja se proslavlja 06...

Detaljnije

U REGIONU LOPARE PREDSTAVLJENE KAO OPŠTINA PRIMJER POVEZIVANJA SA DIJASPOROM

U opštini Lopare je zahvaljujući pomoći dijaspore realizovano 12 investicionih projekata, koji donose radna mjesta, prihode i nove prilike za poslovnu saradnju, rekao je danas načelnik ove opštine Rado Savić.
On je na biznis forumu dijaspore rekao da su Lopare u regionu primjer dobre prakse povezivanja sa dijasporom, saopšteno je iz ove opštine.
„Lopare su opština sa velikom dijasporom i to su ljudi koji su pomogli svoj kraj kroz humanitarne projekte, donacije, povezivanje sa investitorima i direktnim ulaganjima u priv...

Detaljnije

OPŠTINA LOPARE SUTRA NA BIZNIS FORUMU O DIJASPORI

Kako investicije diajspore doprinose ekonomskom razvoju lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine?Predstavljanje Opština Lopare predviđeno je onlajn u vremenu od 12:55 do 13:50 časova.

Detaljnije

U AKCIJI „POSADI SVOJ HLAD“ PODIJELJENO 100 SADNICA

Podjelom 100 sadnica bijelog jasena građanima, opština Lopare se priključila akciji „Posadi svoj hlad“ koju sprovodi nevladina organizacija „Zeleni razvojni centar“.
Načelnik Lopara Rado Savić simbolično je uručio prvu sadnicu i izrazio zadovoljstvo što u akciji ozelenjavanja učestvuje mnogo mladih.
Savić je zahvalio organizatorima i svim kompanijama koje su podržale ovu društveno odgovornu akciju s ciljem da se ozelene mjesta življenja i tako doprinese poboljšanju zdravlja građana...

Detaljnije

MARIJA PREDSTAVLJA LOPARE LENINOM PESMOM

Najveće dječije muzičko takmičenje u Republici Srpskoj „Ritam Evrope“ ove godine se održava u Loparama.
To je zasluga prošlogodišnje pobjednice loparčanke Marije Tomić, koja će ponovo predstavljati svoj grad i opštinu na ovom prestižnom muzičkom događaju.
„Ovo je prava prilika da se naša opština još jednom promoviše“, rekao je brojnim novinarima Rado Savić, načelnik opštine Lopare na redovnom medijskom predstavljanju takmičenja „Ritam Evrope“...

Detaljnije

POSTEPENO UBLAŽAVANJE MJERA


Opštinski štab za vanredne situacije Lopare održao je danas sjednicu na kojoj je konstatovano da se epidemiološka situacija na području ove opštine i dalje pogoršana, ali trenjutno stabilna.
Pod epidemiološkim nadzorom je 72 lica, od kojih je 29 pozitivno na virus korona, a 5 lica na bolničkom liječenju.
Na sjednici su potvrđene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije kojima se do 15...

Detaljnije

JAVNI POZIV

Javni poziv za podnošenje zahteva za novčanu pomoć socijalno ugroženimnezaposlenim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske od prve do pete kategorije, mlađim od 60 godina.

Detaljnije

PREMINUO GORAN PALA MAKSIMOVIĆ, DUGOGODIŠNJI ODBORNIK U SO-e LOPARE

Danas je u 51. godini života preminuo Goran Pala Maksimović, dugogodišnji odbrnik u SO-e Lopare.
Pala je bio učesnik odbrambeno-otadžbinskog rata. 1993. godine je teško ranjen i ostao trajni invalid rata.
Obavljao je dužnost odbornika u SO Lopare u nekoliko mandata, a i dužnost potpredsjednika Skupštine opštine Lopare u mandatnom periodu 2012. – 2014, kao i u periodu od 2016. do 2020. godine.
Bio je sekretar OO SDS Lopare od 2000.godine.Iza sebe je ostavio suprugu i dva sina...

Detaljnije

U PETAK 09.04.2021.GODINE BESPLATNA PODJELA SADNICA POSADI SVOJ HLAD !

Podjela sadnica će biti organizovana 9. aprila u 12 časova na parkingu ispred opštine Lopare.Pozivamo sve zainteresovane građane da prisustvuju javnoj podjeli sadnica koja će biti samo na taj dan u naznačenom vremenu.
Više o akciji na linku-https://posadisvojhlad.ba/ ili na -https://www.instagram.com/p/CNA4iM9leOX/O AKCIJI POSADI SVOJ HLADEkološka kriza je stvarnost. Stvarnost u kojoj je važno preduzeti velike korake. Stvarnost gde je neophodno širiti svest o krizi u kojoj se nalazimo...

Detaljnije

POGORŠAVA SE EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA

Opštinski štab za vanredne situacije Lopare održao je danas sjednicu na kojoj je konstatovano da se epidemiološka situacija na području ove opštine pogoršava i da je neophodno veće poštovanje epidemioloških mjera kako bi se situacija izazvana pandemijom virusa korona stabilizovala.
Pod epidemiološkim nadzorom je 71 lice, od kojih je 29 pozitivno na virus korona, a 3 lica na bolničkom liječenju.
Na sjednici su potvrđene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije kojima ...

Detaljnije