Rana najava: u naredna četiri dana nas očekuje kišno vrijeme i obilne padavine, posebno u sjevernoj polovini zemlje!

Detaljnije

U LOPARAMA ZAVRŠEN MEĐUNARODNI TURNIR U ULIČNOM BASKETU

Na terenima Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare završen je međunarodni turnir u uličnom basketu FIBA 3H3 Lopare 2021 /FIBA 3H3 Lopare 2021/, u okviru koga je učešće uzelo 16 ekipa.
„Prvo mjesto i nagradu od 1.300 KM u profi kategoriji osvojila je ekipa iz Beograda, čiji je sponzor Cereks /CereX/ Prnjavor, koja je u finalnom susretu pobijedila ekipu 3H3 Prnjavor pod spozorstvom kafe bara Fargo /Fargo/ iz Prnjavora“, rekao je novinarima Radenko Marković, organizator turnira...

Detaljnije

U LOPARAMA ODRŽAN BASKET PRIJATELJSTVA

U okviru projekta „Majevički vjesnici mira“ koji su zajednički realizovali mladi iz Teočaka i Lopara juče je u Loparama održana poslednja aktivnost „Basket prijateljstva“.
Ova aktivnost obuhvatila je farbanje konstrukcije koševa i zamjenu postojećih tabli sa obručevima za košarku na poligonu Osnovne škole u Loparama.
Nakon zamjene starih koševa, mladi su odigrali prijateljsku utakmicu i nastavili druženje ispred Osnovne škole u Loparama...

Detaljnije

MEĐUNARODNI TURNIR U BASKETU

U Loparama je večeras počeo Međunorodni dvodnevni turnir u Uličnom basketu 3×3 koji je okupio 16 ekipa na rang listi Međunarodne košarkaške federacije /FIBA/, a održava se pod okriljem Košarkaškog saveza Republike Srpske.
Odbornik u Skupštini opštine Lopare Želimir Nešković otvorio je turnir simboličnim šutom na koš.
“Na ovaj način promovišemo zdrav stil života, a čast je biti dio ovakve manifestacije posvećene mladim ljudima, gdje se osjeti sportski duh”, rekao je Nešković...

Detaljnije

MOGUĆA NOVA INVESTICIJA

Načelnik opštine Lopare Rado Savić, sa saradnicima, posjetio je privrednika Vinka Stjepića na njegovom imanju, gdje se nalazi i proizvodni pogon u majevičkom selu Drijenča.
„Razgovarali smo o njegovoj spremnosti i opredijeljenosti da investira, na području opštine Lopare, u izgaradnju proizvodno-poslovne hale“, rekao je Savić novinarima.
Načelnik Lopara je istakao da je Stjepića na taj korak privukla opredijeljenost ove lokalne zajednice da na području Bobetinog Brda gradi poslovnu zonu, tako da je on odlučio da za sebe ...

Detaljnije

PJESNIK DEJAN ALEKSIĆ NA PROMOCIJI ČASOPISA

Pjesnik Dejan Aleksić iz Kraljeva bio je gost na promociji u Loparama 18. broja časopisa za jezik, književnost i duhovnost „Bokatin Dijak“, za koji je rekao da je prerastao lokalni značaj.
Aleksić je pohvalio lokalnu zajednicu što ima sluha za održavanje ovog časopisa i naveo da je „Bokatin Dijak“ poznat na cjelokupnom srpskom govornom području, pripisujući za to veliku zaslugu pjesniku Slobodanu Joviću i njegovim saradnicima.
„Zadovoljstvo mi ...

Detaljnije

ODRŽANA PETA KONFERENCIJA BEBA

Ispred Centra za kulturu u Loparama održana je peta Konferencija beba na koju je pozvano sedamdeset mališana rođenih u protekla dvadeset četiri mjeseca na teritoriji opštine.
Na manifestaciji se tradicionalno bira rukovodstvo, a titulu predsjednika Konferencije beba ponijela je najmlađa beba Nikola Tešić koji je rođen prije jedanaest dana.
Za potpredsjednika je izabrana djevojčica Katarina Kerović, rođena 27. juna 2019...

Detaljnije

BRDSKA AUTO TRKA „LOPARE 2021“ VOŽENA NA STAZI TOBUT

Brdska auto-trka „Lopare 2021“ vožena je na stazi Tobut dužine 3150 metara za šampionat BiH i otvoreno prvenstvo Republike Srpske u auto-trkama na brdskim stazama.
Trku, za nagradu opštine Lopare, je svečano otvorio ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.
On je obećao da će ovaj događaj, u narednoj godini, biti na višem nivou i da će Vlada Republike Srpske i Ministarstvo saobraćaja i veza biti jedan od pokrovitelja Brdske auto trke Lopare...

Detaljnije

U PIRKOVCIMA SLUŽEN PARASTOS

U Pirkovcima kod Lopara, ispred spomenika poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, služen je parastos, položeno cvijeće i zapaljene svijeće.
Parastos poginulim borcima služio je protojerej-stavrofor Stevo Jović, arhijerejski namjesnik tuzlanski.
Cvijeće su položili članovi porodica, rodbina i prijatelji poginulih boraca, Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić i predstavnici Opštinske boračke organizacije...

Detaljnije

NOVO SANITETSKO VOZILO U DOMU ZDRAVLJA LOPARE

Dom zdravlja Lopare pustio je danas u rad još jedno sanitetsko vozilo i sada ima ukupno šest vozila za prevoz pacijenata.
Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković rekao je da je vozilo nabavljeno sopstevnim sredstvima uz podršku opštine Lopare.
Nešković je dodao da pored četiri sanitetska vozila, Dom zdravlja ima i vozilo za prevoz dijaliznih pacijenata kao i jedno putničko vozilo.
„Na ovaj način prevoz pacijenata je poboljšan, zbog razuđenosti naše opštine ali i...

Detaljnije