Категорија │ АКТУЕЛНОСТИ

НЕШКОВИЋ НА СЕМИНАРУ О НЕЗАВИСНОМ ПРАВОСУЂУ У БИХ

У Неуму се одржава тродневни семинар Школе за политичке студије Савјета Европе у БиХ, који има за циљ јачање демократских стандарда унутар политичких странака и улоге младих лидера.
У овим активностима учествује и Желимир Нешковић из Српске демократске странке.
Он је навео да ће бити говора и о прекршајима и кривичној одговорности у току изборног процеса, независности правосуђа гдје ће полазници бити упознати о оцјењивању рада судија и тужилаца...

Детаљније

ИГРАЛИШТЕ „ОСМЈЕХ“ ЗА ДЈЕЦУ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Удружење жена ,,Вриједне руке Мајевице“ је реализовало пројекат дјечијег игралишта у дворишту Основне школе ,,Свети Сава“ у Лопарама.
Из удружења је поручено да су се за изградњу дјечијег игралишта, које носи назив „Осмјех“, одлучили због важности улагања у дјецу и њихову будућност како би имала здраво и срећно одрастање.
Битно је да одрастају и друже се са другом дјецом у окружењу примјереном њима, да што више времена проводе напољу.
И...

Детаљније

ПРОЈЕКАТ ОСЛОБАЂАЊА ОД МИНА У ПЕТ ОПШТИНА НА МАЈЕВИЦИ

У Лопарама је одржан састанак представника Центра за уклањање мина БиХ и пет општина које обухватају подручје планине Мајевице, гдје ће се проводити пројекат ослобађања од мина.
Директор Центра за уклањање мина БиХ Саша Обрадовић је саопштио Срни да пројекат, који се реализује уз помоћ њемачке владе, предвиђа да се територија пет општина Лопара, Угљевика, Сапне, Теочака и Челића у наредне двије и по до три године ослободи од мина.
Он је на...

Детаљније

ВЛАДИКА ФОТИЈЕ: ОБНОВА СВЕТИЊА – ВЕЛИКИ БЛАГОСЛОВ

Живот се враћа тамо гдје се обнавља црква, поручио је Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије који је данас, у присуству многобројних вјерника, освештао конак Манастира Светог пророка Јеремије у Рожњу, селу у федералној општини Сапна.
„Ја сам овај манастир у једној својој песмици назвао `малим Јасеновцем`, јер је у овом селу много људи страдало, махом жена и деце“, изјавио је епископ Фотије новинарима
Он је навео да је предложио да...

Детаљније

ЗА ИЗУЗЕТАН РАД И ПОМОЋ ЛОКАЛНОМ УДРУЖЕЊУ ПАРАПЛЕГИЧАРА: МИЛЕНИ ОБРАДОВИЋ ЗЛАТНА ЗНАЧКА ОПШТИНЕ

Генерални секретар Савеза параплегичара, обољелих од дјечије парализе и осталих тјелесних инвалида Републике Српске Милена Обрадовић је за свој самопрегоран рад, несебично залагање, помоћ Удружења параплегичара општине Лопаре и наведеним категоријама становништва награђена Златном значком општине Лопаре.
Ово признање Обрадовићевој је уручено на Свечаној сједници локалног парламента које је одржана 5. маја, поводом Дана општине Лопаре и Ђурђевданских свечаности...

Детаљније

ЧЕТВРТА КОТЛИЋИЈАДА У МИЛАДИЋИМА

У повратничком селу Миладићи организована је четврта по реду котлићијада.
На овој манифестацији били су присутни начелник општине Лопаре Радо Савић и начелник општине Челић Адмир Хрустановић.
Ове двије локалне заједнице су покровитељи манифестације, а окупљање Миладићана и њихових гостију организовао је Милан Илић.
Котлићијада је протекла уз богату трпезу, весеље и традиционалну пјесму.
Учествовало је 20 екипа које су, свака на свој „тајни“ начин, припремале котлиће...

Детаљније

МАРКОВДАН СЛАВА ХРАМА У ПОТРАШИ

Поводом крсне славе храма Светог апостола и јеванђелисте Марка – Марковдана у селу Потраш код Лопара служена је литургија и сломљен славски колач.
Литургију је служио протојереј-ставрофор Зоран Илић, парох прибојски.
Он је рекао да је Свети апостол Марко написао једно од четири Христова Јеванђеља.
Живио је у првом вијеку и био Христов савременик, те је описао многа чуда које је Христос за вријеме свога живота чинио.
„Као и други апостоли свједочио је ...

Детаљније

„ЂУРЂЕВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ“ 3.5-6.5.2022. г.

Детаљније

ТАСОВАЦ И ТОЈИЋ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 30 ГОДИНА ГАРДЕ „ПАНТЕРИ“

Гарда „Пантери“ је важна за општину Лопаре и општинску борачку организацију Лопара и народ Мајевице јер је одиграла важну улогу у одбрамбено-отаџбинском рату на Мајевици. Kолико се Гарда „Пантери“ дала и борила на Мајевици говори чињеница да се и догодила погибија командата „Пантера“ на Мајевици Бранка Пантелића Пантера на брду Пањик у борбама за одбрану Прибоја.
Данас је на обиљежавају 30 година Гарде „Пантери“ присуствовао замјеник начелника општиле Лопаре Горан Тасовац и предсједн...

Детаљније

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ

Општина Лопаре и Фондација „Мозаик“ су организовали потписивање уговора са осам неформалних група младих, које ће реализовати исти број друштвено корисних пројеката кроз активности Омладинске банке Лопаре.
Сања Којић, менаџер пројекта Омладинске банке фондације „Мозаик“, је саопштила да је потписано осам уговора и уручени чекови чија је укупна вриједност 19.182 КМ, од којих је тражени фонд 11.842 КМ, док су неформалне групе кроз доприносе, односно новац, робу или услугу обезбједиле 7.340 КМ...

Детаљније