Категорија │ АКТУЕЛНОСТИ

ОБИЉЕЖЕН 9.ЈАНУАР ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Поводом 9. Јануара Дана Републике Српске испред споменика, погинулим борцима у протеклом одбрамбно- отаџбинском рату, у Лопарама представници Општинске борачке организације, руководства општине и грађани су положили цвијеће.
Пријем у Центру за културу је организовао начелник општине Лопаре Радо Савић, гдје је поводом Дана Републике уприличена изложба „Портрети Патријарха Павла“.
„Не само након 30 година, него сваке године и свакодневно треба радити на јачању Републике С...

Детаљније

НАЧЕЛНИК САВИЋ ЧЕСТИТАО БОЖИЋ

Радосним хришћанским поздравом „Мир Божји, Христос се роди!“, начелник општине Лопаре Радо Савић честитао је, свештенству и монаштву Српске православне цркве, вјерницима, свима на Мајевици и у дијаспори Божић и пожелио да празник Христовог рођења проведу у радости и благостању са својим најдражима.
„Драги грађани општине Лопаре, браћо и сестре, желим вам срећне предстојеће празничне дане, нека Божић у ваша срца и домове унесе мир, љубав и благостање, да у здрављу и радости са својим најдражима проведете један од највећих хришћанских празника,...

Детаљније

БАДЊЕ ВЕЧЕ НА МАЈЕВИЦИ У ДУХУ ТРАДИЦИЈЕ

Традиционално, у свим мајевичким храмовима на Бадње вече је служено вечерње богослужење, након чега су освештани и наложени бадњаци.
У Храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама вечерње богослужење служио је старјешина храма протонамјесник Спасоја Радовановић.
„Сама симболика богослужења у нашим храмовима јесте да се унесе топлина љубави божије у свачији дом, као што је била топлина љубави када су мудраци дошли и даривали богомладенца Христа“, поручио је свештеник Радовановић вјерницима...

Детаљније

ТРАДИЦИОНАЛНА СЈЕЧА БАДЊАКА НА МАЈЕВИЦИ

У Прибоју код Лопара је организована традиционална сјеча бадњака, коју већ једанаесту годину заредом приређују Прибојска парохија и Мјесна заједница Прибој. Након сјече бадњак је довезен и унијет у црквену порту испред Храма рођења Пресвете Богородице у овом мајевичком мјесту.„Бадњак су моји парохијани одсјекли у близини Манастира у Рожњу“, рекао је протојереј-ставрофор Зоран Илић, парох прибојски. Он је саопштио да се приношење бадњака традиционално обавља на дан када се прославља Свети Игњатије Богоносац и позвао парохијане да се на Бадње вече окупе код Храма у Прибоју, када ће се бадњак наложити. Један од организатора сјече Горан Тасовац, замјеник начелника општине Лопаре, је изразио наду да ће бадњак свима донијети добро здравље, што је у овим годинама најпотребније...

Детаљније

СРЕЋНИ ПРАЗНИЦИ

Детаљније

УСПЈЕШАН РАД СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ У 2021. ГОДИНИ ОКОНЧАН ДЕСЕТИМ ЗАСИЈЕДАЊЕМ

Десетом сједницом Скупштине oпштине Лопаре завршен је успјешан рад локалног парламента у 2021. години.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је захвалио свим одборницима на добром раду и успјешно завршеним обавезама за годину која је на измаку.
Између осталог, усвојен је извјештај о извршењу буџета локлане заједнице за прва три квартала у 2021. години, као и приједлози програма рада Скупштине и Начелника општине Лопаре за наредну годину...

Детаљније

ОДРЖАН САСТАНАК УПРАВЕ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА

У Лопарама је у ресторану Хелвеција одржан састанак управе удружења „Мајевичана“.
„Успјешно ћемо и ове године реализовати акцију подјеле печеница за социјално угрожене породице“ – рекао је Саво Митровић предсједник Удружења.
Удружење Мајевичана је обезбиједило 50 печеница које ће бити подијељене у порти цркве у Мачковцу, 05.01.2022.године у 11 часова, навели су из Удружења.
Стојан Стевановић члан управе удружења Мајевичана и предсједник удружења „Корени“ говорио је о обиљежавању Дана ...

Детаљније

КОЈАДИНОВИЋ ПОСЈЕТИО ОПШТИНУ И ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ

Начелник општине Лопаре Радо Савић, са сарадницима, је разговарао са Мирославом Којадиновићем, привредником и хуманистом који живи и ради у Њемачкој.
Којадиновићеве посјете општини Лопаре, крајем сваке календарске године, су постале традиционалне, а начелник Савић му је изразио захвалност на подршци коју својим хуманим дјелима даје овој локалној заједници.
„Разговарали смо о неким могућим пројектима , подршци за Дом здравља и за општину Лопаре, а са предствницима борачке организације смо оби...

Детаљније

КОЈАДИНОВИЋ ДАРОВАО МОТОКУЛТИВАТОР И ПЛАСТЕНИК САМОХРАНОЈ МАЈЦИ ИЗ ПРИБОЈА

Привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић даровао је самохраној мајци Зинаиди Богдан Миљановић из Прибоја код Лопара мотокултиватор и пластеник.
Он већ неколико година помаже људима како из ове локалне заједнице, тако и широм Републике Српске и БиХ.
Након уручења Којадиновић је рекао новинарима да је у контактима са начелником општине Лопаре Радом Савићем и његовим сарадницима сазнао за животну причу Зинаиде Миљановић, чији је муж преминуо од корона вируса, а она остала са троје дјеце од којих је двоје малољетно...

Детаљније

„КОРЕНИ“ ИЗ ЛОПАРА НА СУСРЕТУ МАТИЦЕ И ДИЈАСПОРЕ, ПРИЈАТЕЉА СРБА И СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ

У Новом Саду, уз подршку градских и покрајинских структура власти, одржани су Сусрети матице и дијаспоре, пријатеља Срба и Србије.
Скуп је, поздравним говором, отворио предсједник Удружења Корени Стојан Стевановић. Он се захвалио присутнима на доласку, властима Србије на подршци и позвао учеснике на веома значајан скуп дијаспоре који ће се одржати у Цириху током мјесеца маја.
„Самит пословне дијаспоре ће се одржати 13. до 15. маја 2022...

Детаљније