Категорија │ ДИЈАСПОРА

НАЧЕЛНИК САВИЋ: ПРЕДСТАВЉЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ НА САМИТУ ПОСЛОВНЕ ДИЈАСПОРЕ У ЦИРИХУ

На 4. самиту пословне дијаспоре, који је свечано данас у Цириху отворио предсједник владе Републике Српске Радован Вишковић, своје потенцијале представља и општина Лопаре, чију делегацију предводи начелник општине Радо Савић.
Савић је у својој изјави новинарима саопштио да поред српских привредника из Србије, Швајцарске, Републике Српске и БиХ овај самит окупља и представнике седам локалних заједница из Републике Српске, међу којима је и општина Лопаре...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ НА ПРИВРЕДНОМ САЈМУ И ФОРУМУ У ЦИРИХУ

Општина Лопаре ће своје потенцијале и могућности представити на штанду, који ће имати на сајму, гдје се очекује успостављање сарадње са привредницима и инвеститорима како би се остврила могућа улагања у ову локалну заједницу.
Начелник општине Лопаре Радо Савић, заједно са сарадницима Желимиром Нешковићем и Предрагом Мићановићем учествоваће на самиту у Цириху, који се у организацији Удружења српских привредника у Швајцарској, а под покровитељством Амбасаде Републике Србије у Берну, одржава 13. и 14. маја 2022. године...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА „КОРЕНА“ ИЗ ЛОПАРА НА ФОРУМУ У БАЊА ЛУЦИ

У Бањалуци се одржава тродневни форум „У сусрет пријатељима из расејања“ који су организовали Удружење матице, дијаспоре и Срба у региону „Корени“ Бањалука, у сарадњи са Привредном комором Српске и Удружењем српских привредника из Швајцарске.
Покровитељ форума је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на скупу учествује и делегација локалног удружења „Корени“ из Лопара.
Предсједник Удружења матице, дијаспоре и Срба у региони „Корени“ Бањалука Мирјана С...

Детаљније

ОДРЖАНО БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА МАЈЕВИЦИ

Стефан Ђокић /21/ из Бијељине први је допливао до Часног крста на језеру Снијежница и за побједу је добио златник.
Ђокић је био први од 62 пливача, међу којима је била и једна жена.
Побједник је рекао да је веома поносан што је освојио Часни крст, те да му је ово други пут да плива на овом језеру.
За крст је данас пливала и педесетшестогодишња Злата Станојевић из Главичица, која каже да јој је ово први пут, а да се посљедних неколико дана припремала на ријеци Дрини...

Детаљније

УДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА ДОНИРАЛО ПЕЧЕНИЦЕ

Удружење Мајевичана у Швајцарској је, поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, донирало 56 печеницa за 85 домаћинстава општине Лопаре.
Василија Обреновић, члан удружења и један од организатора ове активности је саопштио да су печенице дониране породицама слабијег имовног стања.
Он је навео да су Прибојска и Тобутска парохија са својим свештеницима и црквеним одборима учествовале у сјечењу и достави печеница до кућа.
Обреновић је...

Детаљније

ЧЕЛНИЦИ УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА

Стојан Стевановић, предсједник Удружења „Корени“ и Милан Гутић, предсједник Извршног одбора, састали су се градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. „Наши људи у дијаспори снажно осјећају Србију као своју једину отаџбину, радују се њеним успјесима и напретку и желе да активније учествују у свим аспектима друштвеног живота. Ове поруке су доминирале на данашњем састанку са господином Стојаном Стевановићем, предсједником српских привредника у Швајцарској и предсједником Савеза Удружења „Корени“. Овакви људи и организације су од непроцјењиве важности, јер колико год се држава трудила да помогне очувању коријена и чвршће повеже дијаспору са матицом, рад на терену је ‘у рукама’ мотивисаних и патриотских удружења и појединаца...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“ ПОСЈЕТИЛА НИЗ ИНСТИТУЦИЈА У ВОЈВОДИНИ

У Привредној комори Војводине одржан је састанак Удружења „Корени“ са челницима Привредне коморе Аутономне Покрајине Војводине.
Стојан Стевановић, предсједник Удружења „Корени“, Милан Гутић, предсједник Извршног одбора и Желимир Нешковић, предсједник општинског одбора Удружења „Корени“ Лопаре, су разговарали са предсједником Привредне коморе Војводине Бошком Вучуревићем.
Састанку су присутвовали и Младен Петковић, секретар удружења пољопривреде, Милан Стојанов, ше...

Детаљније

НАЧЕЛНИК САВИЋ НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ДИЈАСПОРА ИНВЕСТ ПРОЈЕКТА

Завршну конференцију Дијаспора Инвест пројекта у Сарајеву отворио је амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон.
На конференцији се говорило о успјешним причама улагања дијаспоре и њиховом искуству.
Током конференције представљен је водич за јединице локалне самоуправе о приступу исељеништву, као и брошура општине Лопаре „Долазе наши“, израдјена уз помоћ УСАИД-а /USAID/.
„Захвалан сам на учешћу наше општине у Диjаспора Инвест пројекту...

Детаљније

ПОСЛОВНИ СKУП У ШВАЈЦАРСKОЈ Општина Лопаре примјер доброг односа матице и дијаспоре

Предсједник Удружења српских привредника Швајцарске, Стојан Стевановић, каже да је овај пословни скуп уједно и припрема за организацију Свесрпског самита економске, академске и културне дијаспоре, који ће се одржати сљедеће године у Цириху.

– Циљ данашњег скупа је представити нове видове сарадње са српском пословном дијаспором у Швајцарској, а и заинтересованима који желе да инвестирају или пронађу пословне партнере у Српској и Србији – рекао је Стевановић, који је родом из Лопара...

Детаљније

„ВАЖНО ЈЕ ПОДРЖАТИ СПОРТ“ ХУМАНИСТА МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ НАЈАВИО ПОДРШКУ ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ „МАЈЕВИЦА“ ИЗ ЛОПАРА

Хуманиста и привредник Мирослав Којадиновић из Њемачке посјетио је данас општину Лопаре у којој се састао са начелником ове мајевичке општине Радом Савићем и најавио подршку локалном Фудбалском клубу „Мајевица“ за изградњу трибина.
Којадиновић је након пријема и обиласка спортског стадиона истакао да му је част што је један од иницијатора покретања акције за изградњу трибине.
-Важно је п...

Детаљније