Категорија │ ДИЈАСПОРА

ЧЕЛНИЦИ УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА НОВОГ САДА

Стојан Стевановић, предсједник Удружења „Корени“ и Милан Гутић, предсједник Извршног одбора, састали су се градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. „Наши људи у дијаспори снажно осјећају Србију као своју једину отаџбину, радују се њеним успјесима и напретку и желе да активније учествују у свим аспектима друштвеног живота. Ове поруке су доминирале на данашњем састанку са господином Стојаном Стевановићем, предсједником српских привредника у Швајцарској и предсједником Савеза Удружења „Корени“. Овакви људи и организације су од непроцјењиве важности, јер колико год се држава трудила да помогне очувању коријена и чвршће повеже дијаспору са матицом, рад на терену је ‘у рукама’ мотивисаних и патриотских удружења и појединаца...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“ ПОСЈЕТИЛА НИЗ ИНСТИТУЦИЈА У ВОЈВОДИНИ

У Привредној комори Војводине одржан је састанак Удружења „Корени“ са челницима Привредне коморе Аутономне Покрајине Војводине.
Стојан Стевановић, предсједник Удружења „Корени“, Милан Гутић, предсједник Извршног одбора и Желимир Нешковић, предсједник општинског одбора Удружења „Корени“ Лопаре, су разговарали са предсједником Привредне коморе Војводине Бошком Вучуревићем.
Састанку су присутвовали и Младен Петковић, секретар удружења пољопривреде, Милан Стојанов, ше...

Детаљније

НАЧЕЛНИК САВИЋ НА ЗАВРШНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ДИЈАСПОРА ИНВЕСТ ПРОЈЕКТА

Завршну конференцију Дијаспора Инвест пројекта у Сарајеву отворио је амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон.
На конференцији се говорило о успјешним причама улагања дијаспоре и њиховом искуству.
Током конференције представљен је водич за јединице локалне самоуправе о приступу исељеништву, као и брошура општине Лопаре „Долазе наши“, израдјена уз помоћ УСАИД-а /USAID/.
„Захвалан сам на учешћу наше општине у Диjаспора Инвест пројекту...

Детаљније

ПОСЛОВНИ СKУП У ШВАЈЦАРСKОЈ Општина Лопаре примјер доброг односа матице и дијаспоре

Предсједник Удружења српских привредника Швајцарске, Стојан Стевановић, каже да је овај пословни скуп уједно и припрема за организацију Свесрпског самита економске, академске и културне дијаспоре, који ће се одржати сљедеће године у Цириху.

– Циљ данашњег скупа је представити нове видове сарадње са српском пословном дијаспором у Швајцарској, а и заинтересованима који желе да инвестирају или пронађу пословне партнере у Српској и Србији – рекао је Стевановић, који је родом из Лопара...

Детаљније

„ВАЖНО ЈЕ ПОДРЖАТИ СПОРТ“ ХУМАНИСТА МИРОСЛАВ КОЈАДИНОВИЋ НАЈАВИО ПОДРШКУ ФУДБАЛСКОМ КЛУБУ „МАЈЕВИЦА“ ИЗ ЛОПАРА

Хуманиста и привредник Мирослав Којадиновић из Њемачке посјетио је данас општину Лопаре у којој се састао са начелником ове мајевичке општине Радом Савићем и најавио подршку локалном Фудбалском клубу „Мајевица“ за изградњу трибина.
Којадиновић је након пријема и обиласка спортског стадиона истакао да му је част што је један од иницијатора покретања акције за изградњу трибине.
-Важно је п...

Детаљније

Д.О.О. ФРУКТУМ НАПРЕДУЈЕ СА ИЗГРАДЊОМ ХЛАДЊАЧЕ

У кругу бивше Фабрике опекарских производа, коју је откупило предузеће Фруктум из Лопара, гради се модерна хладњача капацитета 2.000 тона и када се у потпуности заврши то ће бити највећи објекат такве врсте у широј регији.
Поред хладњаче поменуто предузеће посједује засад шљиве на 50 хектара гдје се налази око 40.000 садница овог воћа и то је тренутно највећа плантажа такве врсте на Балкану.
„Вриједност комплетног пројекта износи око 10 милиона евра, а до сада је уложено 3,5 ...

Детаљније

ЗАВРШНИ РАДОВИ НА ХАЛИ У ПРИБОЈУ

Радови на пословно-производној хали у Прибоју код Лопаре приводе се крају.
Завршено је облагање објекта изолационим панелима и ускоро слиједи постављање столарије и фини унутрашњи радови, као и уређење екстеријера.
Овај објекат се гради средствима донације владе Србије која износи 651.000 КМ, а његова површина је 1000 метара квадратних.

Детаљније

САСТАНАК УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“

У Лопарама је одржан састанак Управног одбора и радна конференција Удружења „Корени“, у чијем су раду учествовали представници удружења са Косова и Метохије, Србије, Републике Српске и низа Европских земаља.
Милан Гутић предсједник Извршног одбора Управног одбора је саопштио да је анализиран рад и будућа активност удружења.
Констатовано је да је досадашњи рад био веома успјешан, а најављени су и важни датуми у будућим активностима од којих је посебно апострофирна велика радна конференција удружења у Бања Луци која је...

Детаљније

ОДРЖАН САЈАМ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА

У Лопарама је одржан „Сајам домаћих производа и кућне радиности“ на коме је учествовало 46 излагача из Републике Српске и Србије, Сајам је дио програма манифестиције „Дани дијаспоре“, која се одржава под мотом „Долазе наши“, а свечано га је отворио Мирко Шаровић, посланик у Предстсвничком дому парламентарне скупштине БиХ.
На сајму су излагани различити производи, а мајевички сир, који производе чланице новофомиране Пољоприведне задруге „Зарац „ је посебно заинетерсовао пристуне посјетиоце...

Детаљније

У ОКВИРУ „ДАНА ДИЈАСПОРЕ“ ОДРЖАН ПОСЛОВНИ ФОРУМ

У оквиру манифестиције „Дани Дијаспоре“ у Лопарама је одржан пословни форум, који је организовала општина Лопаре уз подршку УСАИД-a /USAID/ кроз пројекат Дијаспора Инвест /Diaspora Invest/.
Форум је окупио значајан број инвеститора из дијаспоре и домаћих привредника, а према ријечима Раде Савића, начелника општине Лопаре заједно са људима из УСАИД-a тражени су начини како повећати број оних који ће уложити у родни крај.
„До сада је на подручју наше општине реали...

Детаљније