Категорија │ ДИЈАСПОРА

НАЧЕЛНИК САВИЋ РАЗГОВАРАО СА ПОТПРЕДСЈЕДНИКОМ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ ИЛИЈОМ ЈОВИЋЕМ

Начелник општине Лопаре Радо Савић је разговарао са новоизабраним потпредсједником Удружења Мајвичана у Швајцарској Илијом Јовићем.
Према Јовићевим ријечима углавном се говорило о наставку и унапређењу сарадње између наведеног удружења и општине Лопаре, с обзиром да је изабрана нова управа удружења на челу са новим предсједником Радиславом Ђокићем.
„Има ту и старих чланова управе, али смо је освјежили са млађим људима како би удружење имало будућност“, истакао је Јовић...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ НА ПРОСЛАВИ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШВАЈЦАРСКОЈ

Прослава Дана Републике Српске у Швајцарској је, у организацији Савеза удружења Срба из Републике Српске, одржана у градској хали Диетикон код Цириха.
“Четврто по реду обиљежавање Дана Републике Српске у Швајцарској је окупило носиоце политичког, привредног и културног живота Срба из дијаспоре који живе и раде у Швајцарској и другим земљама Западне Европе. Наши гости су били представници Владе и бројне делегације градова и општина Републике Српске”, рекао је Мајвичанин Радислав Ђокић, предсједник Савеза удружења Срба из Републике Српске...

Детаљније

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА

У швајцарском граду Брунен прослављена је крсна слава Удружења мајевичана у Швајцарској, Свети Великомученик Димитрије – Митровдан.
У Брунен је, како би присуствовала обиљежавању крсне славе наведеног удружења, стигла делегација општине Лопаре коју су чинили Желимир Нешковић, делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ , угледни привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић, директор лопарског Дома здравља Душан Шакотић, протонамјесник Душко Ђурић, парох мачковачке 1. парохије и председник фудбалског клуба “Мајевица“ из Лопара Дејан Тешић...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ НА ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ У ШВАЈЦАРСКОЈ

Пословни форум у швајцарском граду Брунен, чији је организатор Удружење српских привредника Швајцарске окупио је бројне привреднике из Републике Српске, Србије и Швајцарске.
У делегацији Општине Лопаре коју предводе Желимир Нешковић и Мирослав Којадиновић налазе се и директор Дома здравља “др Роса Хаџивуковић“ Лопаре Душан Шакотић, протонамјесник Душко Ђурић, парох Мачковачке прве парохије као и председник ФК “Мајевица“ из Лопара Дејан Тешић...

Детаљније

ЕКСПЕРТ КОГА ЕВРОПА ЦИЈЕНИ Познати Србин у највишем стручном друштву у Берлину

Привредник и хуманиста Мирослав Којадиновић из Њемачке, који је родом из Републике Српске, учествује на конференцији у Берлину о енергетској ефикасности коју организује једна од највећих њемачких организација „Bundes Verband“ која је организација судских вјештака.
Којадиновић је члан њемачке државне комисије о енергетској ефикасности.
Током конференције Којадиновић је присуствовао и додјели награда европског парламента за највећу и најбољу организацију која се бави хуманитарним радом и разговарао са европским парламе...

Детаљније

САЈАМ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА И КУЋНЕ РАДИНОСТИ КРУНА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ

У Лопарама је данас одржан Сајам домаћих производа и кућне радиности који се традиционално приређује, као завршни дио манифестације Дани дијаспоре.
Сајам на коме су били изложени производи који се производе на простору Мајевице, Посавине, Семберије, Србије и ширег региона, свечано је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић.
Он је истакао да је сваке године све богатији садржај Дана дијаспоре, а самим тим и садржај Сајма домаћих производа и кућне радиности, који је круна наведене манифестације...

Детаљније

МАЈЕВИЦА ПОБЈЕДНИК ФУДБАЛСКОГ КУПА ОПШТИНЕ

Фудбалски клуб Мајевица из Лопара је побједник Фудбалског купа општине Лопаре, који је јуче и данас игран поводом Дана дијаспоре.
У финалном сусрету екипа Мајевице је савладала екипу Фудбалског клуба Прибој резултатом 8:0 (4:0).
Данас је одиграна и утакмица за треће мјесто у којој је екипа Бобетиног Брда савладала Кореташе резултатом 5:4 након бољег извођења једанаестераца, у регуларном дијелу резултат је био 2:2 (2:1).
Полуфиналне утакмице су одигране јуче...

Детаљније

ПОЧЕО ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ПРИЈАТЕЉСТВА ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

У Лопарама је почео фудбалски Турнир пријатељства за млађе категорије који се одржава у оквиру манифестације Дани дијаспоре.
Смотру младих фудбалских нада свечано је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић.
„Ово такмичење ће трајати два дана, турнир је позивног карактера, a позване су селекције У-11, У-10, У-9 и У-8, и у свакој категорији има по 8 екипа“, рекао је Велемир Марић, члан организационог одбора турнира.
Он је навео да су за побједнике у свакој ...

Детаљније

ОДРЖАН ПОСЛОВНИ ФОРУМ MAЈЕВИЧКЕ ДИЈАСПОРЕ

У Лопарама је данас одржан Пословни форум на којем су представљена добра искуства ове општине у сарадњи са дијаспором и најављено ново инвестрање људи из дијаспоре у завичај.
Начелник Лопара Радо Савић каже да у овој општини имају 20 пословних пројеката које је реализовала дијаспора, у овој години већ су реализоване три пословне идеје, а на Пословном форуму разговарало се и о новим улагањима.
„Циљ нам је да у наредних пет година у Лопарама буде 50 фирми наших људи из ди...

Детаљније

ЗАВРШЕН ФИБА (3Х3) БАСКЕТ ТУРНИР, ПОБЈЕДНИЦИ ЕКИПА /FINAL FLUX/

У Лопарама је јуче настављен Фиба (3Х3) турнир Баскет Фест Лопаре 2023 утакмицама у сениорској конкуренцији који jе одржан у оквиру манифестације Дани дијаспоре.
Према ријечима Раденка Марковића, организатора турнира у сениорској конкуренцији је учествовало 16 екипа.
„Ту су била веома позната имена у свијету баскета, учествовале су екипе из Бањалуке, Прњавора, Бијељине, Власенице, Ужица, Београда и других мјеста и све су много јаке, тешко је било закључити ко је фаворит“, навео је Марковић...

Детаљније